Falska anklagelser kan riktas mot oskyldiga under OS
Den så kallade "självbränningen" på Himmelska fridens torg i Peking 2001, var i själva verket iscensatt av den kinesiska kommunistregimen. (Foto: www.falsefire.com)


En internationell människorättsorganisation har varnat för att falska anklagelser kan komma att riktas mot Falun Gong-utövare under OS i Peking.

Falun Dafas Information Center i New York gjorde den 8 augusti ett uttalande där man sade att den senaste tidens upptrappning av attacker mot Falun Gong, både i och utanför Kina, liknade sådant som tidigare skett då man försökt svartmåla utövare.

Centret är oroliga för och menar att det finns en verklig risk att det Kinesiska kommunistpartiet än en gång kan komma att försöka iscensätta en incident och sedan skylla på Falun Gong-utövarna.

– De har gjort det förut
, säger centrets talesman Erping Zhang.

– De senaste nio åren har kommunistpartiet satt en rad falska stämplar på Falun Gong. Varje gång har målet varit att svartmåla de människor som utövar Falun Gong och därigenom rättfärdiga de fasor som dessa människor varit utsatta för under partiets styre, säger Zhang vidare.

Valet av de etiketter man försökt sätta på rörelsen har varit särskilt långsökta inför OS, noterar centret. Somliga kinesiska regimtalesmän och statliga media har försökt koppla ihop Falun Gong med våldsamma grupper eller till och med terrorister.

Den ökande förekomsten av
den typen av anklagelser inför spelen antyder att det finns en andra, kanske än mer olycksbådande agenda, menar centret.

– Tyvärr finns det en verklig risk att kommunistpartiet kommer att försöka iscensätta nån form av störning med avsikten att sedan skylla den på Falun Gong, menar Zhang.

Man gav exempel på tidigare iscensatta aktioner mot den fredliga qigong-metoden.

2001 försökte regimen i
Kina koppla Falun Gong till en händelse där flera personer satte eld på sig själva på Himmelska fridens torg. Washington Posts reporter Phillip Pan konstaterade senare att ingen någonsin sett någon av de inblandade utöva Falun Gong. En prisbelönt film, False” target=”_blank”>http://en.epochtimes.com/n2/china/concern-falun-gong-framed-olympics-2414.html