Europas kulturhuvudstad 2010 välkomnar Shen Yun
Mehmet Buyukfirat kom med sin vän Gulzan Aybasti för att se Shen Yun. (Foto: Jason Wang / Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts uppträder för första gången i Turkiet. Istanbul har varit huvudstad ända sedan romarrikets tid och Shen Yun välkomnades till Anadolu Audiotorium i den europeiska delen av staden, staden är uppdelad mellan Asien och Europa, en varm kväll den 21 maj.

Istanbul är känt för sin kulturella mångfald och är delvis en del av Unescos världskulturarv och är europeisk kulturhuvudstad under 2010.

Det verkar finnas kulturella band mellan Kina och Turkiet, i alla fall för Mehmet Büyükfirat, som kom med sin vän Gülzan Aybasti för att se Shen Yun.

Mehmet Büyükfirat sade att han alltid hade känt en stark anknytning till kinesisk kultur. Vid sex års ålder började han äta med ätpinnar och senare lära han sig mycket om Kinas traditioner. Han tyckte verkligen om Shen Yuns föreställning och att den gav en bra översikt över kinesisk kultur.

– Jag har rekommenderat människor som är intresserade av Kina att gå och se Shen Yun.

– Den här showen speglar den kinesiska kulturen på ett rent och sant sätt och färgerna och bakgrunderna var väldigt fina. Det förvånade mig att de kombinerade kinesiska legender och danser, sade han.

Gülzan Aybasti var mycket glad över att hon hade kommit för att se Shen Yuns föreställning. Det var första gången hon kom i kontakt med kinesisk kultur.

– Jag är förvånad över att få se en så underbar föreställning här i Turkiet! Jag är mycket glad och förtjust över att jag har sett den. Allt är intressant och spännande.

– Föreställningen är mycket färggrann och fantasifull. Den är också mycket lugnande. Man känner sig lugn inuti efter att ha sett danserna. Man ser också den här kulturens sceniska tradition i showen, tillade hon.

Hon kommenterade också musiken och scenkläderna.

– Musiken var underbar. Och scenkläderna var mycket intressanta att se. De fångar din uppmärksamhet direkt. Kombinationen med scenerna på bakgrundensskärmen var också mycket bra.

– Medan jag satt och tittade fick jag en tanke, att jag skulle bjuda en väns tioåriga dotter, för hon har en stor audiovisuell förmåga och är mycket fantasirik. Jag tror att denna show kan förbättra barns fantasiförmåga, sade hon

Ytterligare två föreställningar gavs i Istanbul.

För mer information om föreställningarna, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är sponsor av Shen Yun Performing Arts

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/35934/