Ericsson vill köpa ut 400 anställda
Carl-Henric Svanberg, chef på Ericsson. AFP PHOTO/Sam YEH


Ericsson vill göra sig av med 400 anställda i Stockholm och Göteborg. Det ska ske på frivillig väg och de som slutar erbjuds starthjälp, upp till 18 månadslöner eller en möjlighet till jobb som konsulter åt bemanningsföretaget Manpower.

Erbjudandet går ut till de 4 600 anställda på de här orterna, som i dag arbetar med försäljning, marknadsföring, produktledning och administration.

– Övertaligheten uppstår genom att vi organiserar om i koncernen så att tidigare fem affärsområden ska bli tre, säger Göran Henriksson, personalchef på Ericsson i Sverige till TT.

Fram till den 26 januari har de som varit anställda i minst två år möjlighet att anmäla sitt intresse. Som mest kan den anställde få en starthjälp på 50 000 kronor och upp till 18 månadslöner samt hjälp att hitta en nytt arbete via bemanningsföretaget Manpowers dotterbolag Right Management.

De som säger upp sig erbjuds också möjligheten att bli anställda av Manpower som konsulter.

– Vi behöver anställda cirka 10 000 medarbetare under de närmaste åtta månaderna och vi vet att de som kommer från Ericsson har en eftertraktad kompetens bland våra 5 000 kunder, säger Manpowers vd Lars Forseth.

De som väljer en anställning hos oss får alla de rättigheter man har som fast anställd, fortsätter han.

Den som väljer det alternativet kommer att få ett något lägre avgångsvederlag, men i stället också en konsultutbildning av Manpower.

Ericsson har nyligen avslutat ett så kallat omställningsprogram där företaget fick 910 anställda över 35 år att sluta med avgångsvederlag och hjälp att hitta nya jobb.

Många av dem som slutade har tagit chansen att starta på helt nya karriärer som till exempel lokförare. Det programmet hade som mål att förändra åldersstrukturen inom Ericsson och drygt 200 unga ingenjörer har hittills anställts för att fylla platserna.

– I det nu aktuella programmet handlar det om en övertalighet på mellan 300 och 400 personer. Nu ska cheferna på de berörda områdena ta reda på den enskildes intresse. För oss är det också viktigt att få veta vilka som vill vara kvar på Ericsson. Från det tidigare omställningsprogrammet vet vi att erbjudandet gör att många drömmar kan förverkligas, säger Göran Henriksson