"Erhun var som en dessert efter en god middag"
Stefan Engeseth njuter av Chinese Spectacular i Stockholm, fredagen den 20 mars, 2008 (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


Stefan Engeseth, professionell dansare sedan många år tillbaka som nu arbetar med marknadsföring, föreläser om konsultverksamhet och skriver böcker. Han såg showen på torsdag kväll och tyckte att den var fantastisk och som ett ”dansmuseum”.

– Jag tycker den var otrolig, showen, verkligen fin… Den var så fantastisk.

Han sade att den tvåsträngade kinesiska fiolen, känd som erhu, som spelades var hans favoritnummer.
– Enbart det numret var nog för hela föreställningen. Det var så vackert.

– Det ljudet är det renaste och allting var som om man man har ätit en hel middag och då var det desserten. Så efter det numret kunde jag ha gått, vet du. Det var så bra.

– Det var verkligen bra, verkligen bra, fortsatte han.

– Fin show, och kostymerna var fantastiska… Det var verkligen bra. Jag njöt av den.

Han uppskattade den storskaliga dansen.

– Det var som skridskoåkning, med tanke på sättet de rör sig på så såg det ut som om det var is där. Det var vackert, verkligen fint. Jag njöt väldigt mycket av det och jag hoppas att de kan få ut den här showen till fler männisor.

Han sade att han fick lära sig att kinesisk kultur har så många dimensioner.

– I Sverige har vi inga kopplingar till den kinesiska kulturen. När jag ser kinesisk kultur går jag till museet och ser på dräkterna och färgerna och jag ser på hantverket och allt, men jag kan inte sätta in det i ett sammanhang i levande livet men nu kom det till liv. Så det är så vackert, jag uppskattade det mycket.

– Och jag dansade balett tidigare så jag ser kopplingen mellan tekniken och den klassiska balettekniken. Verkligen bra, verkligen bra.

Chinese Spectacular kommer att visas på Cirkus den 24-26 mars och även den 3 april.

För mer information om kommande föreställningar: www.chinesespectacular.eu