Epoch Times tackar de vänliga kineserna i New York
Västerlänningar hjälper till att distribuera kinesiska Epoch Times i Flushing. (Foto: Dai Bing/ Epoch Times)


Efter att under två veckors tid ha utsatts för övergrepp i Flushing, New York, vill Epoch Times tacka dem som visat sitt stöd för reportrarna då personer ur mobben försökt provocera dem för att skapa konflikt.

Ett växande antal rättfärdiga människor har börjat ställa sig upp för det rättfärdiga. Många kineser har gett ”tummen upp” för Epoch Times personal för att visa sin respekt och sitt stöd.

Epoch Times redaktion vill helhjärtat tacka alla de kineser i New York som har visat sitt stöd. Vi tror att man enbart genom alla rättfärdiga personers gemensamma ansträngningar kan säkerställa frihet och rättvisa. Epoch Times kommer alltid att vara rättfärdig och tala till människans samvete.

I förra veckan, nära tunnelbanestationerna Roosevelt och Main Street, stod en Falun Gong-utövare och delade ut Epoch Times pappersupplaga då en person kom fram och började förolämpa henne. En utomstående kom genast fram och fördömnde personen ifråga:

– Hur kommer det sig att det är du igen?

Personen som förolämpade utövaren blev genast tyst och smet iväg.

I New Yorks China Town gick en ung mor med barnvagn emellan och konfronterade en kvinna som skrek förolämpningar till en ung dam som distribuerade Epoch Times.

– Du borde inte svära åt den här unga damen. Det hon gör är bra. Regeringen [den kinesiska] mottog varningar om den kommande jordbävningen men offentliggjorde det inte och som ett resultat dog många barn. Regeringen är ansvarig för deras död. Nu förtalar regeringen Falun Gong för att avleda allmänhetens uppmärksamhet. Det är verkligen skamlöst! sade hon.

De förbipasserande stannade till för att lyssna på henne. Kvinnan som svurit åt utövaren slank snabbt iväg.


En läsare tar del av ett specialnummer om händelserna i Flushing. (Foto: Xu Ming/ Epoch Times)

En läsare tar del av ett specialnummer om händelserna i Flushing. (Foto: Xu Ming/ Epoch Times)

En gammal kinesisk gentleman kom leende fram till damen som delade ut tidningar:

– Storartat! Fortsätt göra det du önskar. Jag har läst [de senaste] tidningarna. Tack!

En man kallad Wu hade tidigare läst andra kinesiskspråkiga tidningar, regimsponsrade tidningar. I förra veckan talade han om för Epoch Times reporter att han läst Epoch Times tre dagar i rad den här gången och att han var mycket rörd.

– USA är ett fritt och demokratiskt samhälle. Vi tillåter olika åsikter komma till uttryck och människor har frihet att debattera, sade han.

En ung kvinna delade ut Epoch Times på gatan. En medelålders man förolämpade henne under en lång stund men kvinnan log hela tiden och fortsatte att distribuera tidningen. Mannen kunde inte annat än att gå därifrån.

En annan man med Fujian-dialekt kom över för att visa henne sitt stöd.

– Den där mannen och kvinnan bakom honom är ett par riktiga översittare. De gör inget annat än att sprida rykten och provocera fram konflikter. De var också med i den pro-kommunistiska mobben som skrek rakt ut igår. Ägna inte honom någon uppmärksamhet, Han hävdar att han är patriot. Han har ingen aning om vad ”patriot” betyder. Varför skulle han komma till USA om han verkligen var patriot? Han har till och med glömt bort varför han kom till USA till att börja med. Om han verkligen vore patriot skulle han försöka tjäna ihop lite mer pengar för att stödja det skalvdrabbade området. Vad räknas att gå omkring på gatan och förolämpa folk som?

En mobb omringade och svor åt en dam som delade ut Epoch Times. Då de slutligen gav sig av kom en äldre gentleman över till kvinnan. Han var mycket arg på mobben.

– Jag förstår verkligen inte vad som hänt med de här kineserna. De hade fått nog av KKP:s förtryck i Kina och kom till USA som flyktingar. Efter att med alla medel ha försökt få flyktingstatus här har de vänt om för att bistå KKP som om de vore deras lydiga hundar. Jag ska skriva till invandrarverket. Jag ska be tjänstemännen där att frånta dem deras lagliga medborgarstatus. Jag ska även be tjänstemännen att inte ge asyl till personer som dem, sade han.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-31/71235.html