Epoch Times fotoutställning en succé


En utställning med prisbelönta fotografier visades upp under helgen den 28 feb – 1 mars i Community Room på Konfucius Plaza i Chinatown, New York.

Tävlingskommittén hade valt ut 145 bilder av över 13.500 bidrag från hela världen för en slutlig utvärdering. Utöver semifinalbilderna, fick 69 bidrag utmärkelser.

I en intervju med Epoch Times, Dai Bing, känd fotograf och ordförande i urvalsjuryn, förklarade han att fotografierna valts till utställningen utifrån essensen i fotografens verk från olika etniska bakgrunder. För att garantera rättvisan i bedömningen av fotografierna, hade ingen av domarna någon information om de tävlande.

Tvåbarns mamman Debbie Egan Chin, anställd som fotograf på Daily News, vann bronsmedaljen och tilldelades en Excellence Award för bilderna ”Jag saknar dig pappa” och ”Säker Exit”. 

Hon sade att hon sätter människorna främst och då främst vid fotograferandet. Till exempel, bilden på en sexårig flicka som hade förlorat sin far innan hon föddes. Då sätter hon sig in i situationen för att försöka uppleva den lilla flickans känslor. Flickans far var brandman och dödades i samband med terroristattackerna den 11 september.

Hennes syn på en bra bild är att den handlar om känslor, en bild som inte visar hur någon känner sig är meningslös. För att vara en bra fotograf måste man vara nyfiken och ha empati, säger hon. Som journalist vill hon få människor att se verkligheten. Hon tycker inte om censur och hon vill inte ha någon att låtsas för henne framför kameran.

Haim Behar, en av de tävlande vars arbete ”Bedouin Camel Race”, vann en Excellence Award, flög hela vägen från Israel för utställningen. Han fann det mycket intressant att se verk från olika delar av världen. Det är en uppvisning av liv och känsla, sade han och påpekade att han aldrig stött på en utställning med så mycket variation.

John, en yrkesfotograf som växt upp i Brooklyn, som tidigare besökt många utställningar var imponerad av kvaliteten på de verk som visas i jämförelse med många andra bilder som han har sett.

John kommenterade att bilderna var tagna i de vackraste delarna av världen. Han ansåg att alla vars verk visades borde vara mycket stolta, eftersom vart och ett av de enskilda verken berörde honom. Den som hade förmågan att bedöma och välja ut fotografierna har gjort ett utmärkt jobb, och det är anledningen till att utställningen var så imponerande, sade han.

Som fotograf, uttryckte John sin förhoppning om att det skulle finnas en mötesplats där människor kunde förändras genom ett foto, eller där fotografier kunde påverka människor att ta del av en situation.

Inspirerad av utställningen, ser John fram emot att delta i nästa fototävling. Deadline för inlämnade är den 30 mars 2009. 

Mer information finns på: photocompetition.epochtimes.com/english
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/12914/