Epoch Media Group


En hälsning från John Tang, Epoch Media Groups grundare och VD

Det kommer en tidpunkt då man upplever att någonting stort håller på att hända, något som är mer betydelsefullt än ens eget liv. Det griper tag i en, och försätter en i ett tillstånd av fullkomlig klarhet.

I det ögonblicket inser man att allting har förändrats och att inget någonsin kommer att bli som förut.

För mig kom det ögonblicket år 2000. Jag promenerade genom Georgia Techs soldränkta universitetsområde i Atlanta, och arbetade på att slutföra min doktorsexamen i teoretisk fysik.

Atlanta hade med tiden kommit att bli en trygg plats för mig, där jag nu befann mig som student från Kina, över tusen mil hemifrån. En ny plats att kalla ”hem”. Även om jag ännu inte hade lagt mig till med Georgias syd-dialekt, kunde jag redan känna, förstå och uppleva hur det var att vara amerikan och att äga den frihet det innebar: att kunna gå och andas fritt utan rädsla, fri från tanken på att någon kunde ta det ifrån mig.

Men på samma gång var jag alltför väl medveten om det drama som utspelade sig på andra sidan havet, i Kina. En känsla av smärta, oro och sorg tyngde mitt hjärta.

Ni förstår, kulturrevolutionen – den tragiska tid då man förstörde den traditionella kinesiska kulturen som jag värderade så högt – hade återvänt till Kina.

Den här gången riktade regimen in sig på de tiotals miljoner kineser som utövar falungong, människor som mediterar och lever enligt principerna sanning, godhet och tålamod. Enligt order från Kinas förre ledare, Jiang Zemin, utsattes miljontals människor för förföljelse, tortyr och vad vi idag klart vet, folkmord.

När Kinas statsmedier inledde en hatkampanj uppstod en dominoeffekt: världens nyhetsbyråer upprepade lögnerna, och kommunistregimens hat spred sig som en global löpeld. Det uppstod ett kolossalt tryck på mina vänner i Kina, och deras säkerhet var i fara.

Det kommer en tidpunkt då man upplever att någonting stort håller på att hända, något som är mer betydelsefullt än ens eget liv. Det här var det ögonblicket, och mitt i det ögonblicket tog jag mig en lång, ordentlig och allvarlig titt på mitt liv och insåg att något måste göras.

Härmed föddes Epoch Times.

Epoch Times vision är enkel och är grundad i vad media och journalistik var ämnade att göra: att säga sanningen.

Det är just det vi gör.

Oavsett om det gäller vår ledande kinesiskspråkiga tidning som täcker storstäderna runtom i världen, vår engelskspråkiga utgåva i New York, Nordamerika, Storbritannien och Australien, eller våra flerspråkiga utgåvor som spänner över 35 länder och 21 olika språk i tryck och online, så är vårt mål, vårt uppdrag, att säga sanningen.

Oavsett om det är på vår egen bakgård i New York, norr om gränsen i Toronto, på andra sidan Atlanten i London och Tel Aviv, eller bortom haven i Hongkong och Kina, så än en gång, är vårt jobb, vårt uppdrag, att säga sanningen.

Det sägs att historien upprepar sig, att det finns något cykliskt över den. Det är utan tvekan sant, och man kan säga att cirkeln är sluten. Se på de händelser som inträffat under de senaste hundra åren, och på senare tidens massaker på Himmelska fridens torg 1989. Se på vad som nu händer på gatorna i Hongkong.

Men historien handlar också om att göra val, och att ställa sig på rätt sida.

Just nu händer någonting som är större än oss själva, och det faktumet har inte bara slagit rot i hjärtat och sinnet hos människorna på Hongkongs gator eller på gatorna i Kina. Det är rotat i hjärtat och sinnet hos varje människa över hela världen.

Jag hoppas att du kan bli varse om den här tidpunkten. Jag hoppas att du kan se det för vad det är.

Just nu händer någonting som är större än oss själva och jag hoppas att det ska ge klarhet i stunden. Jag hoppas att det kommer att inge en känsla av meningsfullhet.

Läs vår tidning, stöd vår mediegrupp och annonsera hos oss, för det vi gör är att säga sanningen.

Vi gör det inte för vår skull. Vi gör det för dig.

John Tang