En inbjudan till Barack Obama och Xi Jinping
Jennifer Zheng vid en parad i New York. (Foto NTD Telivision)


Jag, en före detta arbetslägerfånge, vill bjuda in USA:s president Barack Obama och det Kinesiska kommunistpartiets generalsekreterare Xi Jinping att se den prisbelönta dokumentären Free China, the Courage to Believe. Filmen beskriver orättvisan jag utsattes för av den kinesiska kommunistregimen.

I filmen behandlas just de frågor som de båda ledarna borde ha diskuterat. Den pågående brutala förföljelsen av Falun Gong, det största brottet mot de mänskliga rättigheterna i dagens Kina, tvångsaborter, slavarbete i produktionen av billiga varor i tvångsarbetslägren, censuren av information och internetkontrollen och övergreppen mot religionsfriheten i Kina, men även den motrörelse som finns i landet där människor avsäger sig allt samröre med det Kinesiska kommunistpartiet. Tyvärr är detta frågor som med största sannolikhet ignorerades vid det nyss avslutade toppmötet.

Tack vare det tibetanska folkets outtröttliga kamp i flera decennier, har den tibetanska frihetsrörelsen blivit känd över hela världen. Få inser dock att om Tibet verkligen ska kunna befrias måste Kina befrias först.

Ja, befria Kina. Många av världens ledare, däribland president Barack Obama, pratar bara om att ”engagera sig” i Kina istället för att befria landet. Alltmedan Kina betraktas som en allt starkare och mer dominant kraft, vågar allt färre människor i väst ens drömma om att befria det. De flesta håller dock med om att ett i sanning fritt Kina är vad världen verkligen behöver.

Var snälla och gå och se filmen Free China. Se hur det kinesiska folkets drömmar om ett fritt Kina ser ut. Se vilka lösningar kineserna själva har på problemen i dagens Kina. Det är lösningar som gynnar alla, inte bara det Kinesiska kommunistpartiet.

Jag utmanar president Barack Obama och generalsekreterare Xi Jinping att se dokumentären. Lyd uppmaningen från de 1,3 miljarder människor som fortfarande lever under den kinesiska kommunistregimen. Hjälp Kina att komma in i en ny era, i vilken alla kineser kan njuta av ett liv fritt från terror och ett fridfullt Kina välkomnas helhjärtat in i den internationella gemenskapen.

JenniferZheng har skrivit boken “Witnessing History: One Woman’s Fight for Freedom and Falun Gong” och är porträtterad i dokumentären Free China. Hon arbetar för närvarande som reporter på tv-stationen New Tang Dynasty. Se en trailer om dokumentären och läs mer information på http://freechina.ntdtv.org/