En annorlunda upplevelse
Hans Hellmark hoppas på att Shen Yun återkommer till Sverige så att han kan få se föreställningen igen. (Foto:Jan Jekielek/Epoch Times)


Hans Hellmark har aldrig sett något liknande Shen Yuns Chinese Spectacular som han besökte på tisdagskvällen.

– Nej, nej aldrig. Det här är något helt annorlunda, helt annorlunda.

Hans Hellmark arbetar på Försäkringskassan med information inom Stockholms län. Hans flickvän är från Nanjing i Kina. Men han har aldrig varit i Kina.

– Nä! Är det inte en skandal? frågar Hans skrattande. Jag har varit på väg men…

En av Hans favoriter i showen var ”Snötäkta berg, vit lotus” där det storslagna tibetanska landskapet finns i bakgrunden till kvinnorna som dansar med tibetanska ärmar som är ett par meter långa.

Ett annat uppträdande som berörde honom mycket var ”Den uppstigna lotusblomman” som handlar om tre fängslade Falun Gong-utövare.

– Att de på något sätt upplevde någon form av tro, att det fanns hopp. Det trodde man inte att det fanns i Kina. Spännande och väldigt rörande. Jag blev på något sätt jättetagen.

Hans tyckte att det var väldiga kast mellan de ljuva danserna och till exempel trummorna där det var mera drag. Hans fascinerades av de stora bakgrundsbilderna som visades på scenen. Hans kommentar om dem och dräkter och färger var:

– Fantastiskt!

Hans hoppas att Shen Yun ska komma till Sverige igen så att han får chans att se den än en gång. Hans flickvän kommer hem till Sverige från Kina i maj. Hans funderar lite och säger:

– Var är föreställningen då?