Elever helt sålda på Chinese Spectacular
Dansstuderande gymnasieelever från Angered i Göteborg reste till Stockholm för att se Shen Yun. Efteråt fick de träffa några av dansarna i Divine Performing Arts (Foto: Melissa Chen/Epoch Times)


Isabella Andersson och halva klassen danselever från andra årets gymnasieelever på Angeredsgymnasiet i Göteborg kom till foajén i det närliggande Scandic Hotell under tiden de väntade på sin buss efter showen.

Där uppstod spontana diskussioner och erfarenhetsutbyte mellan elever och professionella dansare från Divine Performing Arts som bodde på hotellet under sin turné.

Isabella Andersson slet sig ur gemenskapen och delade villigt med sig av sina intryck på showen.

– Vi är ju helt sålda på det här, utbrast hon! Det är ju något vi aldrig sett förut.

– Jag hade en del favoriter, de båda trumnumren och vattennumret, och det sista numret när hela samhället stod upp mot de tre dumma som förföljde Falun Gong-utövarna. Man förstår ju budskapet bakom och hur det sett ut i Kina.

– Vi pratade lite med dansarna och de berättade om hur svårt det varit för dem i och med att regimen i Kina försökte stoppa showen, och hur regeringen inte verkar vilja att det ska funka för dem, berättar Isabella.

– Vi är väldigt glada över att vi kom hit, nu när man förstår att de turnerar runt. Och vi hoppas att de kommer tillbaka nästa år så att vi kan rekommendera showen till våra kompisar, säger Isabella innan hon går tillbaka till erfarenhetsutbytet mellan dansarna.