Egyptiernas ilska sprider sig över världen
George Abraham i Nederländerna har en skylt där det står "Go Away Dictator Mubarak" vid ett möte i Amsterdam på tisdagen. Han tror inte att det finns någon återvändo nu efter flera dagar av protester med många offer i Egypten. (Foto: Jasper Fakkert/ Epoch Times)


På tisdagen gick egyptier runt om i världen ut på gatorna för att kräva president Hosni Mubaraks avgång. Egyptiska organisationer som normalt används för att organisera sociala evenemang samlar nu människor över hela världen för att stödja protesterna i Egypten.

I Amsterdam hördes på tisdagen arabiska ramsor som liknade de i Egypten ropas ut i högtalare.

Uppskattningsvis 200 personer samlades på Amsterdams centrala torg, Dam, där demonstranterna gick med improviserade plakat. George Abraham, 36, är en av dem som reste från den östliga staden Zutphen i Nederländerna till Amsterdam trots att han är rullstolsburen

George Abraham flyttade till Nederländerna för sju år sedan men hans familj bor fortfarande i Kairo. Han håller kontakten med sin familj varje dag. Några familjemedlemmar har anslutit sig till protesterna där, även de som arbetar i det militära och inom polisen.

På frågan om hur länge hans släktingar kommer att vilja fortsätta protesterna svarade han
– Det finns ingen väg tillbaka, annars har dessa sju dagar av våld varit förgäves. Ungdomar från 12 år och uppåt deltar i protesterna.

George Abraham hoppas att det kommer mer stöd från EU och USA, även om han tror att det egyptiska folket kan klara sig själva.
– Jag blev väldigt ledsen den första dagen av protesterna när president Obama sade att USA stödde den egyptiska regeringen, sade han.

Orsaken till protesterna är tydlig enligt Abraham.
–  I mer än 30 år har president Mubarak styrt Egypten, och de fattiga är fortfarande fattiga, sociala tjänster är i dåligt skick och korruptionen frodas, sade han. Vi har hört tillräckligt med vackra löften från regeringen … nu är det dags för förändring.

Som verkställande direktör i ett reseföretag som specialiserat sig på  dykresor till Egypten har han ställt in alla resor till Egypten och tagit hem alla sina resenärer därifrån.

Shahenar Hegary, 18, säger att hennes familj i Kairo är rädda.
– Männen står framför dörrarna på natten medan kvinnorna sover inne, sade hon.

En av hennes släktingar dödades i våldet i Kairo.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/50401/