Egenföretagare: “Otroligt välgjort!”
Publiken fångades av fantastiska scener ur Kinas femtusenåriga kultur som förmedlades med hjälp av det universella språket hos klassisk kinesisk dans och musik. (Foto: Edward Dai /Epoch Times)


New Brunswick, New Jersey – På eftermiddagen den 20:e juni framfördes den första av två lysande föreställningar med Shen Yun Performing Arts vid State Theatre. Publiken fick ta del av fantastiska scener ur Kinas femtusenåriga kultur som förmedlades med hjälp av det universella språket hos klassisk kinesisk dans och musik.

De New York-baserade artisterna berättar om forntida legender och nutida historier tagna ur Kinas rika kulturarv och från diverse etniciteter. Upplyftande berättelser om heroisk dygd och moraliskt mod porträtteras av de livfulla dansarna och eminenta vokalisterna, ackompanjerade av Shen Yuns orkester som på ett unikt sätt för samman kinesiska och västerländska instrument.

Steve Rangler, som är egenföretagare tyckte föreställningen var mycket underhållande.

– Jag tycker mest om danserna och grundtankarna, sade han.

På sin hemsida förklarar Shen Yun meningen bakom danserna, “Det är dock de djupa resonanserna av traditionell kinesisk kultur som genomsyrar dansarens rörelser med en sådan rik uttrycksfull kraft.”

Rangler fortsatte:

– Det är färgglatt, det är rörlighet, kreativitet. Jag tyckte det var ytterst välgjort!

Shen Yuns koreografer utbildades alla professionellt i Kina och de delar nu med sig av det bästa av sina erfarenheter, i New York, där de har full artistisk uttrycksfrihet utan förtryck från Kinas kommunistregim.

– De har satt samman berättelserna på ett mycket bra sätt, sammanfattar Rangler.

Mary Joe Stevens är pensionerad speciallärare. Hon såg Shen Yun tillsammans med sin man Paul som äger ett ingenjörskonsultföretag. Paret hade inte sett Shen Yun förut och firade här sin 40-åriga bröllopsdag tillsammans.

Mary Joe Stevens var entusiastisk:

– Jag tycker det var helt fantastiskt, färgerna, dansen, perfektion in i minsta detalj. Hon har aldrig varit i Kina men har läst böcker om kinesisk kultur och sade vidare att det här var så som hon skulle föreställa sig det.

– Den här showen visar hur perfekt allting måste vara i dansen, sången och ljudet för en verkligen till Kina, tillägger hon.

Stevens nämnde flera danser som stack ut, inkluderat Tibetansk hyllningsdans och Inget kan stoppa den gudomliga vägen. Speciellt tyckte hon om de visuella effekterna där himmelska varelser rör sig över landskapen i bakgrunderna för att sedan landa på scenen och delta i danserna innan de återvänder till sina himmelska hem.

– Det är ovanligt. Den synkroniserade dansen är fantastisk. Färgerna och bakgrundsscenerna smälter samman mycket fint, sade hennes make.

De högteknologiska digitala bakgrundsbilderna är designade för att matcha dansarnas dräkter och koreografi. Bakgrundsscenerna är ofta animerade och porträtterar underbara scener från himmel och jord. De ger denna unika föreställning ytterligare en artistisk dimension.

Stevens sade att de definitivt kommer att se Shen Yun igen:

– Vi tyckte om det. Det var vårt första besök men det kommer inte att vara det sista!

New Tang Dynasty TV rapporterade

Shen Yun Performing Arts kommer att resa vidare till Providence, Rhode Island, och ge två kvällsföreställningar, den 26-27: e juni.

För mer information se hemsidan ShenYunPerformingArts.org
Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska; http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/37713/