Dramalärare: "Tar dig till en annan dimension"
Torgeir Smit och hans fru Erle Smit på Shen Yun Performing Arts i Oslo den 13 mars. (Foto:Yvonne Kleberg /The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour förtrollade den norska publiken lördagen den 14 mars på premiärföreställningen i Norge.

Trots att många norrmän under denna tid på året packar ryggsäcken och styr kosan mot fjällen för att åka skidor, kom dock en hel del för att se Shen Yun Performing Arts föreställning på den kända scenen i Oslo Konserthus. Eftermiddagens föreställning var fullsatt och kvällens show var också mycket välbesökt.

Under pausen frågade Epoch Times dramaläraren Torgeir Smit från Oslo och hans hustru Erle Smit, lärare i konst och hantverk, om deras tankar om föreställningen.

Båda njöt av danserna och musiken utförda av Shen Yun.

– Det var mycket underbart att se danserna och lyssna på musiken från en helt annan kultur som vi inte är vana vid att se och höra, sade Torgeir Smit.

-Mycket vackra danser, färger och dräkter. Det är mycket trevligt att se något som är så genomarbetat och så perfekt i sin form, tillade hans fru.

Hon gillade speciellt dansrörelserna och de vackra armrörelserna.

Kinesisk klassisk dans har sin grund i en komplett uppsättning av träningsmetoder såsom fantastiska dykningar, hopp, snurrningar och största möjliga kroppskontroll.

Torgeir Smit uppskattade det andliga innehållet i showen.

– Den (föreställningen) tar dig till en annan dimension, till en gudomlig värld. Jag gillade mest legenderna som innehöll äventyrsberättelser.

Berättelser som ‘Mulan går ut i striden’ och ‘Apkungens triumf’ är älskade urgamla kinesiska legender som berättats sedan urminnes tider.


Ingalill, musiklärare med sin make på Shen Yun-premiären i Oslo. (Foto: Pirjo Svensson / The Epoch Times)

Ingalill, musiklärare med sin make på Shen Yun-premiären i Oslo. (Foto: Pirjo Svensson / The Epoch Times)

En annan norsk dam i publiken, Ingalill, är musiklärare och arbetar strax utanför Oslo i en musikskola. Hon sade att föreställningen var ”helt fantastisk”.

– De tibetanska danserna var helt fantastiska och dräkternas material var så vackera och hade så intensiva färger.

– Det är fantastiskt att de (Shen Yun) kommit hela vägen från USA och värnar om den (traditionella) kulturen och danserna, och jag hoppas att de kommer tillbaka till Norge, sade Ingalill.

 

 

Epoch Times är stolt sponsor av Divine Performing Arts 2009 World Tour. För mer information besök:

Läs om showen som nu går vidare till Sverige, Stockholm den 18 mars och Linköping den 20 – 21 mars, på svenska hemsidan: