Donna Karan i New York: Shen Yun är ”som att resa till Kina”
Donna Karan, modedesigner och skapare av klädmärket Donna Karan New York (DKNY), på Shen Yun Performing Arts VIP-mottagning på Lincoln Center, David H. Koch Theater i New York den 23 juni. (Foto: Joshua Philipp/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts förde med sig ett underverk av kultur och elegans till en fullsatt teater på David H. Koch Theater i Lincoln Center den 23 juni. Premiären av kvällsföreställningen i New York mottogs med lovord och stående ovationer.

– Det jag tyckte om showen var dess äkthet. Den tog mig på en resa till de många aspekterna av Kina”, sade chefsdesignern Donna Karan från DKNY och grundare av välgörenhetsfonden Urban Zen.

Shen Yun för samman prisbelönta talanger inom kinesisk klassisk dans och musik med inspiration från Kinas 5000 år gamla kultur. Shen Yun turnerar runt om i världen med tre danskompanier; och det var Shen Yun New York Company som intog scenen på torsdagens föreställning.

Donna Karan, som sponsrade och deltog i VIP-mottagningen efter showen, berättade om en märkbar harmoni i föreställningen. “När jag såg dansen och det vackra i samspelet och rörelserna såg jag inte en person. De rörde sig enstämmigt, vilket var så vackert.”

– Rösterna var extraordinära, fullständigt extraordinära, och så var även danserna, men det jag älskade mest var att – även i sina dräkter – blev alla till ett, sade hon.

Klassisk kinesisk dans är ett omfattande system med hundratals rörelser, intrikata poser, och en djupt uttrycksfull kvalitet. Artisterna i Shen Yun tar dansen ett steg närmare dess rötter med övertygelsen att det måste finnas inre skönhet för skapandet av sann konst, enligt företagets hemsida.

– Jag älskar den asiatiska grundaspekten, och att se deras energi vara helt i linje var vackert, sade Donna Karan.

Hon tillade att när hon grundade Urban Zen var det, för henne själv, att “finna Zen i mänskligheten.. och jag tror att ikväll fick jag se ett exempel på urban *zen”.

”Det var som att resa till Kina, här i New York”, tillade Donna Karan.

* Det japanska ordet zen kan översättas till antingen godhet () eller djupsinnig meditation () beroende på vilket tecken som används.

Shen Yun Performing Arts New York Company kommer att uppträda på Lincoln Center David H. Koch Theater i New York 23-26 juni. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.