Dömd för attack mot Falun Gong-utövare i New York
Fu Ni (i röd jacka) attackerar Boon Tion Erh framför Queens bibliotek i Flushing, New York, i våras. (Foto: Epoch Times)


En medlem av en USA-baserad grupp som stöder Kinas kommuniststyre greps den 20 maj framför Queens bibliotek i Flushing i New York efter att han våldsamt attackerat en man för att han var en Falun Gong-utövare. Angriparen dömdes den 25 december till böter för händelsen.

Kinestäta stadsdelen Flushing i New York blev i maj i år brännpunkt för religiösa övergrepp, vilket Epoch Times rapportade om då. En grupp på hundratals kommunistpartitrogna kineser samlades för att attackera människor med anknytning till den andliga metoden Falun Gong.

En man vid namn Boon Tion Erh befann sig framför biblioteket på huvudgatan i Flushing då han angreps av fem till sju personer. På ett foto ser man hur en man tar stryptag på honom, ett ägg kastas och krossas mot hans huvud medan den nu dömde Fu Ni håller fast Erh i handleder och jacka, som blöder från örat. Efteråt polisanmälde Erh händelsen.

Ett av ögonvittnena till händelsen, Wenyi Wang säger:
– Det fanns många människor där den dagen. Fu Ni höll fast Herr Erh och sade åt andra att slå honom. Det går inte att bestrida.

Erh begärde 1 000 dollar för sjukhuskostnaden, men Fu Ni beordrades av rätten att betala hela vårdkostnaden på 1020 dollar. 

– Jag stämde honom inte för pengarnas skull. Utlåtandet har betydelse eftersom rättvisan måste upprätthållas. Goda gärningar kommer alltid att återgäldas medan onda gärningar ska återbetalas – det är en orubblig sanning, sade Erh.

Fakta: Falun Gong

Falun Gong är en kinesisk qigong-kultiveringsmetod som bygger på att vara uppriktig, vänlig och tolerant. Sedan den under 1990-talet blivit populär och spridits över hela Kina blev utövare 1999 måltavla för det kinesiska kommunistpartiets förföljelse. Enligt en statlig kinesisk undersökning utövade cirka 100 miljoner människor metoden regelbundet åren före förföljelsens start.

Översatt från engelska: http://en.epochtimes.com/n2/content/view/9145/