Divine Performing Arts får kineser att känna sig som hemma
Zhang Qingshi (andra från höger) och Lin Ling (till höger). (Foto: Epoch Times)


I publiken till Divine Performing Arts (DPA) sista föreställning på Radio City Music Hall i New York satt många kineser som förtjust uttryckte sin stolthet över att en sådan stor traditionell kinesisk show kan hållas i väst.

Bland dem fanns Zhang Qingshi och Lin Ling som kom till USA för ett och ett halvt år sedan. På vänners inrådan beslutade de att gå och se DPA i New York.

En av de starkaste upplevelserna de hade under föreställningen var en varm, välkomnande känsla, lite som att återvända hem efter att ha varit borta under en lång tid, berättade de. De sade att även om de litar på sina vänner som sade att föreställningen var briljant, överraskades de av hur bra den var.

Lin berättade att hon saknar sin familj och att det är svårt för henne att vara själv i ett främmande land, men efter att ha sett DPA kände hon sig varm i hela kroppen.
– Det kändes väldigt välbekant, precis som att fira kinesiskt nyår hemma. Programmet var underbart. Alla artister var så vackra och de uppträdde briljant!

Det gladde Lin att så många västerlänningar i publiken uppskattade showen.

– Jag ska ringa till mina föräldrar och önska dem gott nytt år, och berätta för min familj och mina vänner att jag fick se DPA, en kinesisk nyårsföreställning i USA.

Sagan om Mulan och Apkungen som besegrar demonen, och många andra program i föreställningen, återbringade många barndomsminnen för de båda vännerna.

– Det var mycket spännande och väldigt kul! sade Zhang.
Han berättade att han under föreställningens gång börjat minnas historier han vuxit upp med och att det var mycket unikt.

Även Zhang saknar sin familj, men att få försjunka i den traditionella kinesiska kulturen som DPA förkroppsligade fick honom att känna sig mer som hemma.

– Föreställningen var enastående! Artisternas teknik stod verkligen ut. Jag hoppas att Divine Performing Arts kommer att hålla denna föreställning varje år och att fler kineser får höra talas om den och se den. När vi åker tillbaka kommer vi att rekommendera DPA:s föreställning till alla våra vänner, sade Zhang.

I mars kommer Divine Performing Arts till Sverige! För vidare information, se: www.divineshows.se
http://en.epochtimes.com/n2/content/view/11217/


Mest Lästa