Diplomat: "En verkligt professionell föreställning"
Jaroslaw Strejczek med fru på teatern i Louvain-La-Neuve, Belgien (Epoch Times)


Stående ovationer och två inropningar var en del av publikens varma mottagande av Shen Yun den här dagen vid Aula Magna, där New York-baserade Shen Yun Performing Arts Touring Company gjorde klassisk kinesisk dans levande på scenen.

Gruppen besöker för närvarande Europa på sin världsturné 2010. Dagens matinéföreställning var den tredje av tio på varandra följande föreställningar som Shen Yun förärar scenen i Aula Magna.

– Föreställningen är så vacker! Så mycket färger. Den här dansen är charmerande och jag är mycket glad, sade Jaroslaw Strejczek, förste sekreterare, permanent representant för Polen i EU. Strejczek och hans fru bestämde sig för att se Shen Yun efter att ha sett en broschyr om föreställningen.

Han förklarade att hans fru är en stor beundrare av balett och de går regelbundet på föreställningar. Paret fann Shen Yuns klassiska kinesiska balett mycket tilldragande.

– Allt var mycket fint. Det var en verkligt professionell föreställning, sade han.

– Jag ska rekommendera föreställningen i Lodz till mina vänner i Polen, sade han och tänkte på Shen Yuns framträdande den 14-16 juni vid Teatr Wielki i Lodz, i Polen.

Folk i publiken, från alla samhällsklasser, blev mycket berörda av kraften som dansare och artister i Shen Yun hade när de förde ut den inre meningen av 5000 år av kinesisk kultur genom klassisk kinesisk dans, tillsammans med orkestern och den stora bakgrundsskärmen med animationer.


Juliet Grainger vid Aula Magna (Epoch Times)

Juliet Grainger vid Aula Magna (Epoch Times)

– Det var mycket rörande… Jag skulle gärna vilja se den igen, sade Juliet Grainger, sekreterare vid International British School i Bryssel. Hon fick biljetten till Shen Yun i födelsedagspresent, en mycket uppskattad sådan.

– Även om man inte läste programmet så berättades en historia, i varje nummer kunde man se vad berättelsen handlade om. Jag skulle verkligen tycka om att se den igen, och jag kommer att uppskatta den ännu mer, sade hon.

Juliet Grainger sade att hon kände sig ”upprymd” efter att hon sett föreställningen.

– En mycket glad känsla, mycket fin, mycket lugn, sade hon.

– De är mycket fina, mycket lugna människor och det visas tydligt i deras föreställning. Jag har lärt mig mycket av det här, fantastiskt!

Hon tyckte det var synd att hennes systrar inte var med och njöt av föreställningen tillsammans med henne, men hon skulle säga till dem att gå och se den.

– Jag har fortfarande [föreställningen] i mitt huvud, det är fantastiskt, jag njuter fortfarande av den, sade hon

Efter Brügge, är Louvain-la-Neuve den andra staden i Belgien som Shen Yun gästar. Den här lilla men levande staden, som är byggd runt ett universitet, ligger bara 30 km bort från Bryssel, Belgiens huvudstad och sätet för Europakommissionen och Europaparlamentet, med dess oräkneliga ambassader och andra internationella institutioner. Louvain-la-Neuve betraktas som en utmärkt dagsutflykt för dem som besöker eller bor nära Bryssel, och med Shen Yun i staden är det än mer värt att köra eller ta tåget till denna unika plats.

Shen Yun Performing Arts Touring Company kommer att framträda i Louvain-La-Neuve, i Belgien, från den 30:e april till den 11:e maj. Dagens matiné var den tredje av tio föreställningar som ges i Aula Magna.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

För mer information, besök hemsidan ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34579/