”Det här överglänste det vi sett i Kina”
Foto: Yvonne Kleberg, Epoch Times


Att kvällens föreställning var något utöver det vanliga var hela familjen Hultin överens om. Stina och Sven-August Hultin har varit i Kina sex gånger och där såg de opera.

– Det här var bättre, säger Stina, som har arbetat som danslärare och som är mormor i familjen.

– Jag tyckte att det var helt fantastiskt. Jag älskar den här dansen och det här sättet att se kultur. Jag blev glad, säger Anna-Lena som är förskollärare.

Anna-Lenas dotter Inez tyckte att föreställningen var bra. Det var flera i familjen som hade sina egna favoriter. Sven-August, som under 1980-talet arbetade med att bygga kraftverk i Kina och som är morfar i familjen, tyckte att trummorna var riktigt bra och Anna-Lenas favorit var lotusdansen. Stina som har ett förflutet som gymnastiklärare tittade mycket på dansarnas rörelser.

– Havsnymferna var underbara. Det var verkligen fascinerande och kreativt, säger Stina.

På frågan om till vem de skulle vilja rekommendera föreställningen kom Stina med ett förslag som hela familjen enades kring, nämligen att de vill att kineserna i Kina skulle få se föreställningen.

När familjen Hultin ska sammanfatta showen kommer de fram till att de tre kinesiska tecknen som på svenska står för sanning, godhet och tålamod ger en bra beskrivning av föreställningen.
– Det räcker [med de orden som förklaring]! säger Stina.