"Det är skönhet och livets dans"
"Det överträffade mina förväntningar, den är helt fantastisk", sade Sunniva Sigfreds som undervisar i dans efter att ha sett Shen Yun Performing Arts föreställning i Olso den 14 mars. (Foto: Yvonne Kleberg/Epoch Times)


På ett bankkontor i Hammar några mil utanför Oslo låg en folder om Shen Yun Performing Arts show i Oslo. Det fanns bara en enda folder kvar och när Sunniva Sigfreds gjorde sig ett ärende in på banken fick hon syn på foldern, plockade upp den  och  beställde  biljetter med en gång.

– Det var nästan så att jag missade föreställningen, säger Sunniva Sigfreds som är mycket fascinerad av kinesisk kultur och dans.

Det här är en dam som har många strängar på sin lyra. Hon undervisar i dans, både på golv och på is, hon dansar själv och har egna föreställningar.

Sunniva har även bakgrund i det man kallar för det alternativa. Hon är akupunktör, homeopat och kinesiolog, dessutom skriver hon också musik och sjunger.

– Jag är väldigt inspirerad av den kinesiska kulturen så jag visste i förväg att det här kunde blir bra. Och det överträffade mina förväntningar. Det är helt fantastiskt.

Föreställningen har givit Sunniva ännu mer inspiration och på konserthuset träffade hon många trevliga människor berättar hon.

Bland de olika inslagen i programmet, fanns det något programinslag som kom att bli hennes favorit?

– Nej man kan inte plocka ut något. De är delar av en helhet. Det är krafterna som verkar, det feminina och det maskulina och det rörelsemässiga.

Sunniva tyckte att föreställningen var fantastisk.

– Det är väldigt vackert och det är skönhet. Det är livets dans. Det är det de förmedlar här.


Wenche Fongaard, som sysslat med folkdans i 35 år, tyckte showen var intressant. (Foto: Yvonne Kleberg/ Epoch Times)

Wenche Fongaard, som sysslat med folkdans i 35 år, tyckte showen var intressant. (Foto: Yvonne Kleberg/ Epoch Times)

En annan dam som såg showen under lördagskvällen var Wencke Fongaard, som har sysslat med internationell folkdans i trettiofem år. Men det är inte norska folkdanser som hon svänger runt i utan danser från Balkan-länderna.

Av den anledningen tyckte hon att föreställningen var intressant. I showen visas både kinesisk klassisk dans och danser från olika etniska grupper i Kina.

– Jag kan se skillnaderna i danserna och ser från vilka områden i Kina danserna kommer. Det är mycket tempo och aktivitet i fjällområdena och i de planare områdena är dansen mer flytande, berättar Wencke.

Hon nämnde som ett exempel den tibetanska dansen, ”De snötäckta bergens dans” som framförs i Shen Yun Performing Arts  föreställning och som utstrålar mycket tempo, glädje och energi.

Epoch Times är stolt sponsor av Divine Performing Arts 2009 World Tour. För mer information besök:

Läs om showen som nu går vidare till Sverige, Stockholm den 18 mars och Linköping den 20 – 21 mars, på svenska hemsidan: