Depression bakom tragiska dödsfall i kändisvärlden
Här efterlyses skådespelaren Andrew Koening på en lyktstolpe framför OS-stadion i Vancouver. (Foto: Michael Heiman/ Getty Images)


Den senaste veckan har två kändissöner tagit sina liv efter att ha kämpat med svår depression.

18-årige Michael Blosil, son till sångerskan och underhållaren Marie Osmond, hoppade ut från ett lägenhetsfönster i Los Angeles i lördags. Två dagar tidigare fann man den 41-åriga skådespelaren Andrew Koening, Star Trek-skådisen Walter Koenings son, död i en park i Vancouver.

– Jag och min familj är förkrossade och i djup chock efter den tragiska förlusten av våran käre Michael och ber alla att respektera vårat privatliv under den här svåra tiden, sade Marie Osmond i ett uttalande.

Blosil hittades i fredags efter att ha lämnat efter sig ett meddelande om att han avsåg att ta sitt liv efter en lång svår depression som fick honom att känna det som att han inte hade några vänner, rapporterade det amerikanska tv-programmet ”Entertainment Tonight”.

Marie Osmond har skapat stora rubriker tillsammans med sin bror Donny i underhållningsshower i Las Vegas. Syskonen blev kända på 70-talet då de hade en egen tv-show. Nyligen vann Donny Osmond tävlingen i tv-programmet ”Dancing with the stars”.

Andrew Koening var mest känd för sin roll i ”Growing Pains”, en sitcom från 80-talet. Där porträtterade han Kirk Camerons karaktärs barndomsvän. Senare har han spelat små roller på tv och verkat som ståuppkomiker.

Hans pappa Walter Koening, som spelade Lieutenant Pavel Chekov i den ursprungliga tv-serien Star Trek, meddelade på en presskonferens att sonens kropp hade återfunnits då familj och vänner genomsökte parken i Vancouve där sonen setts sist.

– Våran son tog sitt eget liv. Han var uppenbarligen i ett smärtsamt tillstånd, sade Koening och uppmanade personer som lider av depression att inte ignorera tillståndet utan söka hjälp.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/30598/