Den tjeckiska publiken överväldigad
Roman Vagner, chef för ett säljföretag, berördes på djupet av Shen Yun. (Foto: Kamil Rakyta/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts premiärföreställning i Tjeckien berörde publiken i Janacekteatern i Brno. Långa applåder och fem inropningar speglade stämningen i lokalen.

Roman Vagner, chef för ett säljföretag, berättade om sin upplevelse.

– Renheten är nog den starkaste känslan jag tar med mig hem från föreställningen och jag måste verkligen säga att mitt intryck var inte bara att det var en annorlunda föreställning. Det var totalt olikt något annat jag upplevt.

Han beskrev vidare i detalj vad detta innebar för honom personligen.

– Med renhet menar jag renhet i skapandet. I mitt yrke träffar jag många i ledarposition. Om  det enda jag tog med mig härifrån var renheten i skapandet, så skulle det vara precis det som var syftet att se föreställningen för mig, och mitt arbete som ledare.

För Vagner var det en djup upplevelse, någonting att njuta av och att reflektera över senare.

– Jag måste säga att även om det gått en timma sedan föreställningen har det inte landat inom mig än. Jag tror att det kommer att ligga kvar hos mig, jag kommer nog att fundera vidare under några dagar på vad som egentligen hände här och vad det vill säga mig. Men jag tror det viktiga är att man efter föreställningen går hem och är uppfylld av den. Och för mig är det vad Shen Yun representerar.


Monika Brynzakova, programledare vid Czech Television, på Shen Yun Performing Arts föreställning i Brno. (Foto: Kamil Rakyta/Epoch Times)

Monika Brynzakova, programledare vid Czech Television, på Shen Yun Performing Arts föreställning i Brno. (Foto: Kamil Rakyta/Epoch Times)

Monika Brynzakova, programledare vid den tjeckiska televisionen, uppskattade också föreställningen.

– Jag har bara superlativ i huvudet; fantastiskt framförande, vackra färger, praktfulla dräkter, underbart uppförande av dansörerna och musikerna. Det här tycker jag verkligen är det bästa. Jag är förvånad över varifrån alla fantastiska dansare kom, då jag hörde att det finns tre kompanier som reser runt om i världen.

Shen Yun Performing Arts Touring Company har en unik orkester där klassiskt västerländska och traditionella österländska instrument kombineras, vilket skapar nya och oanade tongångar. Brynzakova tyckte om att höra orkesterns kombination av de två traditionerna.

– Generellt sett tycker jag det är bra att koppla ihop saker, vare sig det handlar om olika kulturer, musik eller olika musikgenrer. Det var en glädje att höra de klassiska instrumenten ihop med de traditionella, sade hon förundrat.

– De får högsta betyg av mig, sade tv-proffset.

Petr Svab reporterade.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som turnerar samtidigt runtom i världen.

Just nu befinner sig Europa-turnerande Shen Yun Performing Arts Touring Company i Frankrike. För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska