Den misstänkte för skjutningarna i Toulouse död i dramatiskt skottdrama
Poliser och en rättsmedicinsk expert framför den byggnad där Al-Qaida-aktivisten Mohamed Merah, 23, bodde på första våningen den 22 mars i Toulouse, sydvästra Frankrike. (Foto: Pascal Pavani / AFP / Getty Images)


Mannen som misstänks för att ha dödat fyra personer på en judisk skola i Toulouse, Frankrike tidigare i veckan, dog av skottskador efter att ha erkänt, och sagt att al-Qaida inspirerat honom att begå morden.

Mohamed Merah, en 23-årig algerisk-född fransk medborgare, gömde sig i sin lägenhet i 30 timmar i ett dödläge med polisen. Han berättade för medlare att han utbildats av al-Qaida i Pakistan och att det var han som även dödade tre soldater en vecka tidigare, rapporterade Reuters.

Merah sade att han sköt och dödade fyra personer på skolan för att hämnas palestinska barns död och Frankrikes inblandning i kriget i Afghanistan. ”Judarna dödar våra bröder och systrar i Palestina”, ringde han och berättade för France24 en dag innan razzian mot hans lägenhet ägde rum.

”I det ögonblick då en videosond sändes in i badrummet, kom mördaren ut ur badrummet och sköt extremt våldsamt”, sade inrikesminister Claude Gueant, enligt Reuters.

Två insatspoliser skadades under eldstriden på torsdagen.

”Till slut hoppade Mohamed Merah från fönstret med sin pistol i handen och fortsätter att skjuta. Han hittades död på marken”, tillade Gueant.

Merah, omgiven
av 300 poliser i sitt lägenhetskomplex, hade varit tyst och orörlig i 12 timmar.

Merah sade till France 24 att hans agerande var en del av en ”mycket större kampanj” och sade att Frankrike skulle drabbas av fler attacker. ”Offren valdes slumpmässigt”, sade han och tillade att folk ”som stödjer verksamheten i Afghanistan” eller arbetar för president Nicolas Sarkozy inte skulle vara säkra.

Översatt från engelska