Den globala galan sprider glädje i Berlin
Dansen ”Vårforsythia” symboliserar återfödelse i form av gula blommor. På NTDTV's kinesiska nyårsgala i Berlin i onsdags kväll.


Den resande danstruppen Divine Performing Arts har fört med sig ett mycket speciellt nyår till det kinesiska samfundet i Berlin. På torsdagen lämnade New Tang Dynastys gala staden som en helt annan plats än vad den var för tre dagar sedan.

Den talangfulla gruppens kampsportartister, sångare och dansare från New York reste i veckan från Paris till Berlin för att avsluta den europeiska delen av turnén.

Den färgstarka föreställningen gestaltade gudomliga varelser och personligheter från kinesiska myter och legender. Medlemmarna i Divine Performing Art finner det ärorikt att presentera traditionell kinesisk kultur, obefläckad av kommunism.

– Jag tyckte det var mycket vackert. Senast jag såg någonting kinesiskt så var det väldigt rött, väldigt pro-kommunistiskt. Men det här var något helt annat, sade en steward.

I föreställningen blandas atletiska manliga dansare med graciösa gudomliga jungfrur. Koreanskfödda Cecilia Svensson från Stockholm, som rest till Berlin för att se galan, beskrev föreställningen som häpnadsväckande.

– Föreställningen hade en sådan balans mellan manligt och kvinnligt, skönhet och styrka. Jag har aldrig tidigare sett något liknande, sade hon.

Föreställningen tycktes även ha gått hem hos det lokala asiatiska samfundet.

– Det var fantastiskt, showen fick mig att känna stolthet över mitt asiatiska ursprung sade akademikern Jocelyn, från Filippinerna.

– Den gav mig en känsla av tillhörighet, sade hennes väninna Hanh Tuyen Nguyen som tyckte att föreställningen påminde om hennes hemland Vietnam.

Birent Dellhass från Berlin gick till föreställningen med sin familj.

– Vi visste inte mycket om kinesisk kultur och vi hade inte planerat att komma. Men detta var något extraordinärt och mycket intressant, kommenterade hon.

NTDTV’s nyårsgala har turnerat från New York, Paris och till Berlin. Den kommer snart att kunna ses i Chicago.

Översatt av Sofia Partanen från http://en.epochtimes.com/news/7-2-28/52261.html