Den 9 februari utnämndes till DPA:s dag i Little Rock
Robinson Center i Little Rock, Arkansas, den 9 februari där publiken gav stående ovationer. (Foto: Dai Bing/The Epoch Times)


Virginia Hillman, Sherwoods borgmästare i Arkansas, utsåg den 9 februari som en dag att hedra Divine Performing Arts. Arkansas, har för övrigt utsetts av Wall Street som en av de tio bästa platserna att bo i USA.

Alla slags människor kom till föreställningen. Någon kom för att fira sin systers födelsedag. En före detta soldat tog med sitt barnbarn.

Poliser och brandmän, politiker och forskare, förläggare, immigranter från Taiwan, Filippinerna och Kina kom alla till Robinson Center under måndag kvällen. Publiken gav föreställningen en stående ovation och spontana applåder bröt ofta ut under kvällen.

Little Rock, med sina 180 000 invånare är Arkansas huvudstad, men tre mindre städer blomstrar nära dess gränser. Föreställningen  lyste upp den här lilla staden som blev mer storstadslik när DPA: s förställning lockade mycket publik från närliggande områden.

Alla borgmästare från de tre angränsande städerna gav sitt stöd till Divine Performing Arts.

Borgmästare Hillman, som också är universitetslärare, berömde DPA för att ha ”fört fram den genuina kinesiska kulturen med ren sanning, ren medkänsla och sann skönhet”.

Borgmästaren Patrick Henry Hays från norra Little Rock välkomnade föreställningen och ansåg den vara ”ett underbart tillfälle att dela den kinesiska kulturen med Arkansas befolkning”. Hans stad ligger vid Arkansas River och tillhör ett floddistrikt.

Borgmästaren Tommy Swain i Jacksonville fokuserade på mångfalden. Han skrev; ”USA är stolta över mångfalden olikt något annat land i världen. Eftersom vi har så många nationaliteter, finns det många sätt att fira som representerar seder och bruk från deras hemländer… Jacksonville är glada att ha Divine Performing Arts är här och firar den här helgdagen fylld av traditioner och en markering för en ny början.”

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/11755/