"De utstrålar lugn och välsignelse"
Jeanette Pettersson och Theodoros Vogiakis såg Shen Yun i Linköping. (Foto: Roger Luo)


Förra året såg Jeanette Petterssons far Shen Yun Performing Arts och han blev helt fascinerad av föreställningen. Han ville dela med sig av upplevelsen, så i år bjöd han sin dotter med familj till årets Shen Yun-uppsättning.

Allt som allt var de tio personer som såg showen. Efter att ha sett föreställningen var Jeanette Pettersson lika fascinerad som sin far av den kinesiska föreställningen och hon ser redan fram emot nästa års föreställning.

– Det var verkligen en upplevelse att se det här samspelet. Det är ingenting som jag kan förklara, man måste uppleva det. Det är både ögon- och örongodis, säger Jeanette Pettersson.

Hennes man Theodoros Vogiakis som är egen företagare inflikar:

– Det var både starkt och mjukt samtidigt.

Det är egentligen tre grupper av Shen Yun Performing Arts som turnerar runt i världen för att visa upp det ”gudainspirerade kulturarvet”. Kärnan i varje Shen Yun-uppsättning är de fantastiska storskaliga danserna.

De är många dansare på scenen samtidigt och där rör de sig som en kropp. Visst tyckte Jeanette Pettersson om danserna men hon såg även  något annat hos artisterna.

– De är så ödmjuka människor. Man vill ta dem i sin famn och krama dem och ta dem under sina vingars beskydd. De utstrålar  ett sådant lugn och sådan välsignelse. Ja, jag vet inte, jag kan inte sätta fingret på vad det är.

I föreställningen förekommer det tre nummer med sångsolister: två med sopraner och ett med en tenor. Och här fastnade Jeanette Pettersson för lyriken, som är korta, koncentrerade, poetiska sångtexter.

– Det som jag blev väldigt berörd av, och som verkligen hittade in i mitt hjärta, är deras texter. De är så otroligt djupa och så klockrena. Man blev tårögd när man läste vad det var hon (sopranen) sjöng om.

.