Danslärare: Shen Yun är "fantastisk"
Natalia Stepanova, prisbelönt danslärare, på Shen Yun Performing Arts föreställning på New Jersey's State Theatre, i New Brunswick, USA, den 28 oktober. (Foto: Pamela Tsai/The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts vann publikens hjärta i New Jersey State Theatre i New Brunswick, USA. Publikens dånande applåder varade genom två ridåfall.

Bland publiken fanns Natalia Stepanova, en prisbelönt danspedagog, vars dansstudio har utsetts till den bästa i centrala New Jersey.

– Den var fantastisk, sade Stepanova efter föreställningen.

– Min första känsla efter showen var att dela med mig av den och berätta, för att fler människor ska komma och se den, sade hon.

Stepanova tog med sig mer än 50 av sina elever till kvällens föreställning och påpekade att ”det var en öppen dörr för alla åldrar.”

-Var inte rädd för att ta med barn, eftersom jag såg mina elevers ansikten, hur de tittade på den – de älskade den, tillade hon.

Dansarna i Shen Yun Performing Arts är utbildade i klassisk kinesisk dans, samt etnisk och kinesisk folkdans, och hämtar sin inspiration från Kinas 5000-åriga kultur.

Klassisk kinesisk dans är unik på flera sätt. Den innehåller intrikata flips, och snurrar och vackra handgester, och ett brett spektrum av rörelser. Den har också en djup uttrycksfullhet och hög kvalitet, vilket gör att artister kan beskriva nästan alla karaktärer och alla åldrar.

Stepanova sade att hon ser andra konstformers rötter i Kinas gamla danskultur, vilka var bland de ”mest imponerande” delarna av showen för henne.

– Man kan se det. Du kan känna linjerna, kan du se fotarbetet, sade hon och tillade att hoppen, snurrar och rörelserna var ”vackra ”.

Pamela Tsai rapporterade.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.