Chinese Spectacular tas emot i Vancouver
Dave Hayer från British Columbia MLA (mitten) fotograferas tillsammans med Chinese Spectaculars koreograf Vina Lee (t.h.), och Sue Zhong, en av arrangörerna till föreställningen i Vancouver. Arrangörerna tilldelades ett gratulationscertifikat för att ha bjudit in showen till staden. (Jason Wong/The Epoch Times)


Fem föreställningar med den välkända artistgruppen Divine Performing Arts och showen Chinese Spectacular spelades nyligen på Surrey’s Bell Performing Arts Centre i Vancouver, Kanada. Föreställningen togs väl emot av VIP-mottagningens gäster.

– För er som kommer för första gången – ni kommer att få en fantastisk kväll! Detta är ett framträdande i världsklass, sade parlamentsledamoten Peter Julian som såg förra årets föreställning och som i år tagit med sig hustrun Micheline.

– Billboard Magazine rankade föreställningen år 2006 till en av de tio bästa i USA det året. Vi får bland annat se en pågående berättelse, en viktig sådan, om de undergrävda mänskliga rättigheterna i dagens Kina. Det är såklart ett budskap om att vi aldrig någonsin ska glömma vad som händer där, sade Julian.

Å stadsrådets vägnar betonade borgmästare Peter Fassbender vikten av både mångfald och frihet för människor.

-En sak har jag lärt mig när jag läst om [Chinese Spectacular] och det är att vi som bor i länder där man har frihet, och där vi har möjlighet att glädjas åt olikheter och skillnader i trosformer, vi ska föra vidare budskapet om att det är detta vi önskar för alla människor på den här planeten, sade borgmästaren.

I en framförd hälsning från British Columbia och Gordon Campbell sades att som ett ”unikt och skiftande samhälle” med över 79 talade språk, är staden Surrey en passande plats för föreställningen.

”Denna typ av framträdande innebär att ta hit ett av de bästa kulturella evangemangen i världen, och med detta berikar ni även vår kultur i British Columbia och Kanada. Det gör oss till bättre kanadensare”.

Efter att ha turnerat till fler än 60 länder på fyra kontinenter kommer den New York-baserade artistgruppen Divine Performing Arts avsluta 2008 års internationella turné i Edmonton den 5-7 maj.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-27/69808.html 


VIP-mottagningen i samband med uppförandet av Chinese Spectacular i Vancouver. (Jason Wong/The Epoch Times)

VIP-mottagningen i samband med uppförandet av Chinese Spectacular i Vancouver. (Jason Wong/The Epoch Times)