Chinese Spectacular gästas av lärare från universitetet
Juliet McMains (t.v.) och Christina Sunardi (t.h.), assisterande professorer från Washingtons universitet undervisar i dans och musik. (Gary Wang/The Epoch Times)


Juliet McMains och Christina Sunardi, assisterande professorer från Washingtons universitet, gick på Divine Performing Arts föreställning i Seattle, USA. Båda var överens om att favoritnumret var ”Den mongoliska skåldansen”.

Danslärarinnan McMains undervisar på tvärkulturella områden och i den kinesiska dansens historia.

– Jag tyckte verkligen om den Mongoliska skåldansen. Jag har en elev som var i Tajikistan i somras och jag slogs av hur lika de två estetikerna är. Man kan se överföringen i danser från regioner som ligger nära varandra. Dräkterna, rörelserna – det var så roligt att se kopplingen, säger hon.

Sunardi, assisterande professor vid musikinstitutionen, tyckte om föreställningen.

– Jag var imponerad av den och jag har inte kunnat lista ut hur de håller balansen … deras armar är så graciösa och de ser ut som fåglar, fjärilar eller något liknande. Det var verkligen fint, säger hon.

Sunardi är också imponerad av de två presentatörernas humor, energi och förmåga att skifta mellan kinesiska och engelska då de introducerade de olika numren.

Ett nummer skildrar en situation i dagens Kina, vilken är förföljelsen av Falun Gong.

– Jag visste inte så mycket om Falun Gong, så jag tyckte det var fantastiskt med den här typen av uttryck att visa det på, säger McMains.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org” target=”_blank”>http://en.epochtimes.com/news/8-4-25/69731.html