Chefen för Columbus operahus lovordar Shen Yun
Verkställande direktören för Columbus Operahus, Press Southworth III, på Shen Yun Performing Arts föreställning i Columbus. (Med tillstånd av NTD Television)


Jag tyckte det var en helt underbar produktion sade chefen för Columbus operahus, Press Southworth III, som fanns bland publiken som entusiastiskt  hälsade Shen Yun välkommen tillbaka till Columbus, Ohio.

Shen Yun Performing Arts New York Companys turné 2011, förgyllde  scenen på Ohioteatern med sin premiärföreställning onsdagen den 3 mars.

Columbus operahus har som sitt uppdrag ”att berika centrala Ohio, utbilda, upplysa och underhålla människor i alla åldrar och med olika bakgrund genom levande musikteaterupplevelser från ett mångsidigt och vittomfattande utbud av kreativa talanger, idéer och konstnärliga energier”.

Press Southworth tyckte att Shen Yuns föreställning gjorde precis det.

– Det var mycket vackert. Min fru var här alldeles nyss. Det är svårt att väcka hennes entusiasm för teaterföreställningar, men hon var väldigt entusiastisk över vad hon såg i kväll.

Med sin bakgrund inom konstvärlden delade Press Southworth med sig av sin uppfattning om föreställningen.

– Jag tyckte det var en helt underbar produktion som jag kommer att försöka se regelbundet nu när jag har sett denna. Jag blev särskilt intresserad av berättelserna som gav en bättre förståelse för det kinesiska folket och som verkligen visade hur väldigt lika många av våra trosuppfattningar är. 

Med en samling korta dansstycken som baserar sig på berättelser presenterar Shen Yun något som publiken tycker är färgstarka och spännande föreställningar av klassisk kinesisk dans.

– Det är mycket färgstarkt! Väldigt underhållande med mycket klara färger! Jag gillade sättet som de presenterade så många olika aspekter på under en kväll och blandningen av sång och dans. Historierna som berättades under kvällens framträdande. Hur föreställningen kombinerade berättelser med dans och andra musikaliska framföranden. Det är väldigt bra gjort, sade en glad Press Southworth

Fast de är små och ömtåliga visar plommonblommorna sin motståndskraft och blommar fast det är snö. När det gäller programnumret Plommonblom, sade operachefen:
– Jag tyckte om den, färgen och koreografin var helt fantastisk.

Shen Yuns orkester är den enda i sitt slag. Med sina helt egna kompositioner blandar de musik från öst och väst som ingen annan.

– Musiken var verkligen bra. Alla kan njuta enbart av musiken. Den fångar något som får en att tänka på österländsk kultur. Jag tyckte det var bra när de berättade om orkestern och jämförde instrumenten. Det var väldigt bra att de presenterade de olika instrumenten och jämförde violinen med det österländska instrumentet, sade Press Southworth.

Berörd av numret, Himlens portar öppnas, i vilken den traditionella kinesiska övertygelsen om att de som gör gott belönas och att ont bestraffas, sade han:
– Tron på att godhet belönas är likadan som i många av de västerländska kulturernas trosläror. Det är intressant att se hur mycket av det är som är lika.

Trots att Press Southworth har stor erfarenhet av teater blev han förvånad över den högteknologiska bakgrunden.

– Jag vet hur svårt det är att sätta upp något sådanat här. Den utmärkta koreografin som sammanlänkade dansen med bakgrundsbilderna och berättade historien var verkligen fascinerande. Hela användningen av videobilderna i bakgrunden för att få fram de olika scenerna. Alla i branschen vet hur svårt det är med scenbyten. De gjorde det mycket snabbt medan presentatörerna introducerade nästa programpunkt, och historien bakom den, något som jag också tyckte var väldigt bra. Jag tycker att de gjorde ett mycket bra jobb.

Han förklarade att efter att ha sett kampanjer som presenterade Shen Yun, visste han att han måste se den.

– Jag såg några av höjdpunkterna från föreställningen som verkligen fångade mitt intresse och jag tänkte att det här verkar vara en verkligt spännande sak att gå och titta på.

I en kommentar
om publikens respons på onsdag kvällens föreställning sade han:
– Folk runtomkring mig verkar verkligen gilla den. Och när man pratar om färger, Shen Yun är lysande och väldigt färgrik.

Han hade också en positiv kommentar om att publiken var så olika , något som är ovanligt för Ohio Teater.

– Alla kulturer var representerade i publiken idag. Det var en väldigt blandad publik.

Han avslutade med att poängtera att han verkligen vill se Shen Yun igen.

– Det har varit en mycket givande kväll.

Nancy Ma och Jeanmarie Lunsford rapporterade

New Yorkbaserade Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som turnerar samtidigt runtom i världen.
Shen Yuns Performing Arts Touring Company har på sin Europaturné nu nått Bregenz i Österrike där de framträder 4-6 mars och fortsätter sedan till Clermont-Ferrand i Frankrike den 8-9 mars.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/52304/