Chef för konstmuseum: Shen Yun är ojämförbar
Publiken åtnjuter Shen Yuns sista framträdande i Houston, fredag den 24:e december. (Foto: Edward Dai/Epoch Times)


– Jag är helt upprymd! sade Reginald Adams, chef på Houstons ”Museum of Cultural Arts”, efter att ha sett Shen Yun Performing Arts framträdande i Houston.

Paret “bländades” av Shen Yun Performing Arts sista framträdande i Houston, i Jones Hall theatre på julaftonen.

– Föreställningen är fenomenal! Vi såg förra årets föreställning och tänkte att nu kan de nog inte överraska oss mer, men den här morgonens framträdande var till och med ännu mer fantastiskt, sade Adams som tillsammans med sin fru Rhonda Adams grundade Museum of Cultural Arts i Houston 1999.

Han hade berättat för en annan person i publiken att han kände en koppling till den New York-baserade gruppen, hyllad som världens mest framstående danskompani när det gäller klassisk kinesisk dans och musik.

– Att se det här arbetet och att se färgerna, framträdandet och koreografin, det inspirerar mig verkligen till att gå in i studion och utveckla en del av vår egen konst, sade konstmuseichefen.

Hans partner, fru Adams, uppskattade sångerna med kinesiska texter som hade översatts till engelska på den digitala bakgrunden.

– För mig berättar de en fin historia och låter mig förstå lite mer av kulturen och historien vad gäller hur konsten, på det här sättet, används för att utbilda andra och göra oss medvetna om några av utmaningarna, sade hon.

Shen Yun ger en föreställning med kontraster, fridfullt och elegant, och om den mänskliga anden som övervinner motgångar.

– Jag kan verkligen uppskatta och ta till mig hela kulturen eftersom den relaterar till några av de saker som görs aktivt för att ta [Kina] ur det pågående förtrycket, sade hon.

– Berättelserna som de framför [genom dans], är mycket vackra, sade Adams.

– Det är något nytt för mig, på sätt och vis en introduktion. Jag vet inte så mycket om den klassiska kinesiska dansen, så det  har öppnat mina ögon, och det har hjälpt mig. Det har skapat en längtan hos mig att få se och lära mig mer.

Museichefen förklarade att under de senaste två åren har de haft en konstutställning som belyser arvet från Asien och Stillahavsregionen.

– När jag ser det här arbetet vill jag gräva djupare, och få bort lagren så att vi kan fira den kinesiska kulturen på plats här i Houston.

Som avslutning upprepade fru Adams:
– Jag tycker [Shen Yun] är så vackert, det är en så vacker föreställning, alla borde absolut se till att gå och se den här föreställningen när den är här, sade hon. 

– Det är en ära att ha [Shen Yun] här i Houston, och det är definitivt en ära att vara med om det och att få vara här i den här sortens kreativitet.

NTD Television och Raiatea Tahana-Reese rapporterade.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

För mer information, se hemsidan www.shenyunperformingarts.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/48059/