Butiksägare: Spectacular var något väldigt meningsfullt
Eugenzo DeAstis (R) och Chiara Nartoinoli vid Mianos Chinese Spectacular. (Foto: Mimmi Svensson, Epoch Times)


Publiken apploderade entusiastiskt under öppningskvällen av Chinese Spectacular på Alliance Theatre där Divine Performing Arts passerar genom Europa för att dela med sig av kinesiska dans, musik och mytologi.

DeAstis som fått en reklambrochyr om föreställningen sade att han gillar att känna till saker om fjärran länder.

– Själva dansandet men även kostymerna var verkligen fina. Jag tyckte också om scenen med de tre flickorna i fängelset det var som en dröm. Det är en berättelse om en flicka som är fängslad och dödad på grund av sin tro, och där stärks deras vilja att motstå [förföljelsen] förklarar han.

Butiksägarinnan Chiara Nartoinoli håller med om att kostymerna är vackra och tillägger:
– Jag tycker om kostymerna och färgerna, de var delikata, som en fantasi. Det är inte bara en fantasi utan någonting mycket meningsfullt. Det är verkligen intressant för mig. Jag känner inte till så mycket om Kinesisk kultur men den är intressant att lära känna.

Utöver stycket med förföljelsen av flickan uppskattade hon trumsegmentet bäst.

– Rörelserna är verkligen perfekta. Jag tyckte det fanns något fantastiskt kring dansen. Det var verkligen delikat, verkligen väldigt fint.

Hon fortsätter
med att beskriva hur hon kände det när hon såg föreställningen:
– Det är obeskrivbart. Det är internt, en känsla i djupet av ens inre, som fick Nartoinoli att känna lycka.

DeAstis sade att han gick därifrån med en känsla av inre lugn. Reflekterande över sin upplevelse avslutade han med att säga:
– När jag såg [föreställningen] fick jag känslan av att [de] ville lära mig någonting genom dansen. Den är inte bara estetisk utan har också för avsikt att lära ut något.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-16/69262.html