"Budskapen var fantastiska"
Wanda Pawlak, till höger, Cecilia Bäckmark, Barbara Sandberg, Halina Pawlak och Birgitta Svedin tittade på Shen Yuns föreställning i Stockholm.


Wanda Pawlak kommer ursprungligen från Polen där hon undervisade i balett. Sedan några år har hon undervisat i det och i linedance i Sverige vid sidan av sitt vanliga arbete. Hennes intryck av showen var solklart:

– Fantastiskt bra! Jag njöt av den och budskapen var fantastiska, sade hon efter att ha sett showen i Stockholm på onsdagen tillsammans med familjen.

Wanda berättar att hon eftersom hon själv undervisar i dans beställde hon biljett till showen snart hon hörde talas om att Shen Yun skulle komma.

– Jag misstänkte att det skulle bli bra när jag såg reklamen och det var över min förväntan. Det var helt underbart, säger Wanda.

Wanda berättar att hon tycker det fanns kombinerade budskap inbyggda i showen också:

– Det här med att det finns gudomliga väsen och att man söker efter sanningen. Människor är jämt ute efter att söka sanningen och meningen med livet. Det är det väsentliga i det här, ansåg Wanda.

Balett liksom bland annat kampsport och akrobatik har sitt ursprung i den klassiska kinesiska dansen, berättades det i föreställningen.

Skillnaden mellan klassisk balett och den kinesiska dansen tyckte Wanda var påtaglig men inte helt enkel att förklara.

– Jag satt faktiskt och tänkte att egentligen måste det komma från en källa för det liknar ju klassisk balett väldigt mycket. Jag är faktiskt mycket nöjd med den här showen och kostymerna, allt. Mycket bra!