Brittiska regeringen lanserar gratis dator till familjer med låg inkomst
Englands näringsminister Peter Mandelson (vänster), skolminister Ed Balls (mitten) och premiärminister Gordon Brown i samspråk under ett möte för att diskutera planen om tillgång till datorn i hemmet på Downing Street i London, den 11 januari, 2010. (Foto: Paul Grover /AFP / Getty Images)


Fria bärbara datorer med bredbandsuppkoppling kommer att ges till fler än en kvarts miljon hushåll med låga inkomster för att höja skolresultaten och öka möjligheterna på arbetsmarknaden, sade Gordon Brown vid mötet.

Lanseringen av planen om tillgång till dator i hemmet, s k Home Access, kungjordes vid Learning and Technology World Forum 2010.

Statsministern sade i ett pressmeddelande: ”Detta forum är ett ovärderligt tillfälle för länder att lära av varandra och vårt gemensamma engagemang för global förbättring inom utbildning kommer att driva upp standarden och öka möjligheterna för elever i hela världen.”

300-miljonerpunds-projektet syftar till att få varje familj i landet att länkas till sina barns skolor, sade han. Föräldrarna kunde få tillgång till ”framstegs” rapporter om barnens färdigheter, beteenden och behov.

– Jag anser att alla bör få dra nytta av de nya framstegen inom teknologin. Det är rätt att vi bryter ner eventuella hinder för den sociala rörligheten i syfte att ge fler barn och familjer möjligheten att fullgöra skolans kursplan, bedriva forskning och söka jobb på nätet, sade Gordon Brown.

Barn från 7 till 14 år kan ansöka om bidrag för att köpa en dator med bredband från utvalda återförsäljare. Däremot kommer inte alla barn som får gratis skolmat, vilket är regeringens norm för fattiga barn, att få en dator, sade en talesman till BBC.

Programmet testades i Oldham och Suffolk förra året.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27890/