Britter anklagas föra med "socialt förfall” till Dubai
Europeiska turister tar bilder av Burj al-Arab (till vänster) och Jumeirah Beach Hotel i Dubai. (Foto: Rabih Moghrabi)


Missnöjet mot västerlänningar i Dubai växer efter att ett berusat brittiskt par ertappats i en sexakt på en allmän strand.

I flera år har myndigheterna blundat inför den alkoholism som medföljt de drygt 100 000 britter som lever och arbetar i Arabemiraten.

Tecken tyder nu dock på att arablandets inhemska befolkning, som uppgår till bara 15 procent av landets totala befolkning, kommer att kräva ett slut på den frihet västerlänningar åtnjutit i landet.

Engelskspråkiga tidningar såsom The National och 7Days har skrivit att utländska arbetare fört med sig ”socialt förfall”, vilket hotar underminera inhemska värderingar.

Bråket utbröt då en 30-årig
, kvinnlig försäljningschef i början av juli stoppades av polis för att ha haft sex med en 34-årig man på stranden Jumeirah. Mannen var en tillfällig kontakt på semester i Dubai.

Enligt rapporter ska kvinnan tidigare ha ignorerat polisens varning, kastat en sko i ansiktet på honom och förolämpat Islam.

Paret uppges ha varit kraftigt berusade vid tillfället.

Den 30-åriga kvinnans kollegor på ITP berättade för NTDTV att hon befunnit sig i Förenade Arabemiraten i tre och ett halv år.

– Det här fallet är en miniatyr av några av den nuvarande generationens ”kulturellt inkomplativa” västerlänningars och turisters värsta betéenden, sade Cristopher Davidson som föreläser vid Durhams Universitet och som har levt i Arabemiraten och publicerat en bok om Dubai.

– Under de senare åren har tusentals av dessa kommit till Dubai och de är många gånger än de mer robusta och ”kulturellt medvetna” utlänningarna från tidigare. Den nya sorten har flockats i den alltmer profana och liberala – och därför alltmer lockande – omgivningen som Dubais myndigheter accepterar och förser dem med.

Sex före äktenskapet är olagligt i Arabemiraten, liksom att vara berusad på allmän plats, men myndigheterna i Dubai har i åratal låtit västerlänningar slippa undan med verbala varningar framför åtal.

Detta har fått många att anklaga regeringen för att ignorera de inhemska värderingarna på bekostnad av attraktiv turistmarknad och yrkeskunnig arbetskraft från utlandet.

En infödd emiratarab betonade
kulturella skillnader i ett arabland kontra ett västerland då han skrev i The National: ”Vi vill kunna ta våra fruar och barn till stranden utan att behöva se sådana saker.

Fallet med det brittiska paret på stranden har på många sätt fått sjudande, kulturella spänningar att komma till ytan.

– Människor behöver förstå att det som anses helt normalt enligt europeisk standard, som att kyssas på allmän plats, ses som en kriminell handling enligt Förenade Arabemiratens lagar och sedvänjor. Myndigheterna i Dubai tenderar förstås vara mer toleranta än andra emirater i att tolka och applicera lagarna, men dessa lagar är fortfarande verksamma och de kan tillämpas när helst gränserna överskrids, säger Tony Maalouli, adovkat vid den Dubai-baserade ProConsult Advocates & Legal Consultants.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/world/brits-dubai-1609.html