Berlusconi - från arbete i palats till äldreboende
Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi vinkar till anhängare i slutet av sitt tal utanför sin privata bostad, Palazzo Grazioli, den 27 november, 2013 i Rom. (Foto: Filippo Monterorte / AFP)


Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi dömdes av en domstol i Milano till ett års samhällstjänst i ett äldreboende, som en följd av hans skattebrott, skriver bbc.com.

Arbete inom äldrevården är långt ifrån hans arbete i ministerpalatset, varifrån han ledde Italien i nästan 20 år.

Italiensk media tror att Berlusconi kommer att arbeta en halv dag i veckan i ett hem för äldre och handikappade personer, vilket ligger nära hans fastighet utanför Milano.

Alternativet till samhällstjänst hade varit husarrest, skriver bbc.com, vilket hade varit ett värre alternativ för Berlusconi eftersom han vill fortsätta med sitt politiska liv.

Berlusconis advokater var därför nöjda med utslaget eftersom det möjliggör politiska aktiviteter för den 77-årige mannen. Varje vecka från tisdag till torsdag är han fri att resa till Rom.

Den tidigare premiärministern är fortfarande ledare för Forza Italia men är utesluten som kandidat till den Europeiska Unionen.