Barroso vill se krafttag mot växthusgaserna
Europakommissionens ordförande José Manuel Barroso. (Foto: Georges Gobet / AFP / Getty Images)


EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso sade i söndags, mindre än en månad innan FN:s klimatmötet i Köpenhamn, att man inte föreslagit tillräckligt kraftiga åtgärder för att minska utsläppen av växthusgaser.

Insatserna från världens regeringar är ”ännu inte där de borde vara om vi vill att Köpenhamnsmötet skall lyckas” sade Barroso till reportrar i Nanjing, Kina.

Världens ledare, däribland president Obama, kommer att närvara på konferensen i Köpenhamn, som sker mellan den 9-17 december.

– Bara en vecka före FN:s konferens i Köpenhamn om klimatförändringar kommer vi att framhålla behovet av ett ambitiöst och övergripande resultat som innehåller strukturer för att finansiera förmildrande omständigheter, sade Barroso.

Detta kommer efter Vita husets uttalanden den 25 november om att minska växthusgaserna med 17 procent till 2020. Förenta staterna är för närvarande den näst största spridaren av växthusgaser i världen efter att Kina tog första platsen för flera år sedan.

Europeiska unionen (EU) sade i oktober att de vill se till att temperaturen inte stiger med två grader över nivån som var vid den förindustriella nivån. EU säger att detta skulle kunna uppnås genom att minska de globala utsläppen, och har tryckt på för länder att minska utsläppen med 50 procent av dagens nivåer till år 2050

Barroso var hoppfull om resultatet av klimatförhandlingarna.

– Det finns mycket vi kan åstadkomma tillsammans, även vid ekonomisk återhämtning och reformen av den internationella finansiella strukturen, sade han.

– Om vi i slutändan bara koncentrerar oss på skälen att inte göra mer, kommer vi inte att nå det nödvändiga resultatet, tillade han.

EU kommer att skilja på ansvaret för utvecklingsländer och industriländer.

I juli i år misslyckades G8-toppmötet att utarbeta rättsligt bindande åtgärder för att ta itu med klimatförändringar.

 

Översatt från engelska : http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/25807/