Barndomsminnen grumlas av förföljelse
Hu Zhihua (vä) med sin bror Zhiming. (Hu Zhihuas foto)


Hu Zhihuas hjärta känns tungt närhelst han äter en god måltid. Hans yngre bror har inte samma lyx. Fängslad i ett arbetsläger i Kina vägrar Hu Zhiming att äta vilket är den enda form av protest han har kvar.

För fyra år sedan berättade någon för polisen att Zhiming hade med sig sex DVD-skivor i sin cykelkorg. Skivorna innehöll information om den kinesiska regimens förföljelse av kultiveringsmetoden Falun Gong, som Zhiming utövar.

– Min bror fick ingen öppen rättegång och ingen i familjen fick närvara vid rättegången, sade Zhihua som är bosatt i USA sedan 1996.

– De utsåg endast sin officiella advokat till min bror – advokaten försökte inte ens försvara min bror.

Så började Zhiming sin andra fyraårsperiod i fängelser och arbetsläger. De första fyra åren hade lämnat honom förlamad, oförmögen att gå. Men han var så fast i sin tro att han återhämtade sig snabbt. Nu vet Zhihua inte hur hans bror har det. Det sista han hörde var att han förtvinade i sängen hela dagen igen, oförmögen att gå.

Zhihua minns den glada tiden när de var barn.

– Som barn var vi alltid tillsammans. Vi var i samma grundskola och eftersom jag är äldre har jag alltid tagit hand om mina bröder när vi var små barn, sade Zhihua.

De fyra pojkarna hade inga leksaker eller böcker att läsa och knappt någon mat att äta.

– Men vi var mycket nöjda. Vi hade alltid roligt när vi lekte ute, det fanns en flod och ett litet berg där vi kunde leka.

Som vuxna fanns det inte tillräckligt med pengar för alla pojkar att gå i universitet så Zhiming valde armén i stället för universitet. Han befodrades snabbt och blev en skvadronledare och fick många utmärkelser. År 1998 började han öva Falun Gong efter att ha fått veta om det från Zhihua.

– När jag började öva Falun Gong kände jag att det är så bra och det första jag ville göra var att låta min familj få kännedom om det, hade Zhihua sagt.

Fridfullheten var kortlivad – 1999 startade den kinesiska regimen ledd av ledaren Jiang Zemin en landsomfattande förföljelse av Falun Gong och framställde 100 miljoner utövare som ”brottslingar” över en natt.

Det amerikanska utrikesdepartementet har rapporterat att mer än hälften av fångarna i tvångsarbetslägren är Falun Gong-utövare. Över två tredjedelar av tortyrfallen i fångenskap, som granskats av FN:s särskilda rapportör för tortyr, är Falun Gong-utövare.

Zhiming utstod månader av daglig hjärntvätt när tjänstemännen försökte tvinga honom att avstå från sin övertygelse. Han vägrade och protesterade istället med hungerstrejk. Zhihua sade att hans bror, liksom många andra Falun Gong-utövare i Kina, har lidit av svår förföljelse under de senaste tio åren.

Hans tid i Tilanqiaos fängelse i Shanghai under den första fängelseperiode var den allvarligaste. Tilanqioas fängelse, det centrala fängelset i Shanghai, är specialiserat på att fängsla politiska fångar, så kallade antirevolutionära medlemmar, spioner och kriminella. Inne i den mörkaste cellen, kallad ”ungdomens experimentella team” sitter dödsdömda fångar. För närvarande är det Falun Gong-utövare som fängslas i ”ungdomens experimentella team”.

– De försöker fortfarande stoppa min lillebror från att utöva eftersom han fortfarande är mycket ståndaktig. Regimen har ibland en policy att inte frisläppa utövare som är ståndaktiga även om deras strafftid är slut, sade Zhihua.

Zhihua sade att den enda anledningen till att hans bror släpptes från Shanghais fängelse var att han var så svag av hungerstrejken att vakterna inte ville ta ansvar för honom ifall han dog.

Zhihua har vädjat till lokala och federala tjänstemän om hjälp att rädda hans bror. Han har också träffat Amnesty International och varit i Genève under FN:s möte för mänskliga rättigheter och talat med många andra rättsorganisationer.

– Jag har försökt allt jag kunnat. Men den här gången … jag vet inte. Jag vet inte vad de kommer att göra. Jag vill få min bror ut ur Kina, sade Zhihua.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/18618/