Balettdansös om Shen Yun: ”Helt fantastiskt framförande”
Balettdansösen Yulia Arsenyev såg Shen Yun Performing Arts sista föreställning på Sony Centre i Toronto, den 20 januari 2013. (Foto: med tillstånd av NTD Television)


Shen Yun Performing Arts gav sin sista föreställning för säsongen i Toronto, söndagen den 20 januari på Sony Centre.

Shen Yuns framträdande påminde Yulia Arsenyev, som är balettdansös sedan länge, om hur fantastiskt det är att dansa.

– Jag tycker det är fantastiskt, det finns så mycket känslor. Jag tycker det är vackert, sade hon om föreställningen.

Arsenyev kommer ursprungligen från Ryssland och har dansat i 20 år. För tillfället tar hon en paus i dansen eftersom hon just har fått barn. Nu undervisar hon i balett för barn.

När hon såg Shen Yuns dansare utföra tekniskt krävande dansrörelser så lätt och enkelt på scenen kände Arsenyev det som att det var hon själv som dansade.

– Jag kunde inte ens höra dansarnas steg eller hopp, jag tycker att det är mycket, mycket viktigt att dansa mycket lätt… så jag njöt verkligen av det.

– Det är unikt, sade hon om framträdandet.

Enligt Shen Yuns hemsida har klassisk kinesisk dans ett “omfattande och oberoende danssystem”.

“Klassisk kinesisk dans har sina egna träningsmetoder i grundläggande färdigheter och har strikt träning i både fysiskt uttryck och specifika poser. Det omfattar också att lära sig kombinationer av hopp, snurrar, volter och andra luftburna tekniker”, står det på Shen Yuns hemsida.

Arsenyev sade att hon tyckte mycket om att se dansarnas energi.

– Man kan se kraften, man kan se all luft mellan rörelserna så jag tyckte verkligen om det, sade hon.

De färgrika dräkterna och de animerade, digitala bakgrunderna bidrog också till föreställningens skönhet, sade Arsenyev. Hon sade att hon uppskattade möjlighet att lära sig om Kinas kultur här i Kanada genom Shen Yuns framträdande.

– Jag skulle gärna komma nästa gång också, eftersom jag har hört att de har en ny show varje år och självklart kommer jag och ser det här helt fantastiska framförandet en gång till.

NTD Television rapporterade.

Översatt från engelska.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre dans- och musikkompanier som framträder runt om i världen. Shen Yun gav fem föreställningar i Toronto och avslutade med slutsålda föreställningar. För mer information besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times publiceras i 35 länder och på 20 språk.