Balans framgångsrecept för designern Sulu
Här visar Sulu Grant sin egen design, vit tunika utsmyckad med handbrodyr, pärlor och paljetter i blommig design. Från Harvard till McKinsey, från Indien till England till USA och nu med en egen kollektion. (Med tillstånd av Sulu Grant).


Vad är det som gör en kvinna välproportionerad? Nej, det är inte hennes figurs intagande kurvor utan snarare sättet på vilket hon balanserar de olika sidorna av sitt liv.

Dagens kvinnor får balansera hushållsarbete, barnen, en krävande man, en aktiv karriär såväl som personliga behov som att vårda sig, skönhet, träning, läsning och ett socialt liv.

Balanserandet av dessa förhållanden ledde till en dramatisk karriärförändring för Sulu. Hon fick sin ingenjörsexamen på Cornell högskolan och skaffade sig sedan en Master of Business Administration (MBA) på Harvard. Hon arbetade som företagskonsult på McKinsey, som vice chef vid en mångmiljardsatsning i telecombranschen och sedan som partner i en privat handelsfirma.

När hon skaffade familj omvärderade hon sitt liv och gjorde en karriärändring för att ägna sig åt sin passion för design. ”Kvinnor måste ständigt omskapa sig för att hantera familj och karriär. Jag startade en affärsverksamhet men jag är fortfarande hemma när min tonårsson kommer hem från skolan”.

Sulu grundade Sulukolletionen och samarbetar med sin mor i Indien. Hon reser ofta dit och säger att det har varit fantastiskt att jobba tillsammans.

– Det finns ingenting mer belönande än att se någonting du startat blomstra. Vi lär oss allt eftersom. Det är ett litet företag men vi har några mycket lojala klienter. Allt man behöver är några få lyckosamma genombrott och så förändras allt, säger hon.

Sulukollektionen framhåller enkla, lätta och feminina tunikor i indisk stil – generösa och läckra detaljer med snäckor och pärlor. Vi är övertygade om att Sulus framgång kommer från hennes förmåga att både anpassa sig till nya omständigheter och att behålla en övergripande balans i livet.

Översatt från originalartikel på engelska.