Åtsittande byxor förbjudna i Indonesien
Indonesiens islamiska sharia-polis vid en vägspärr i Aceh vinkar till sig kvinnliga trafikanter som bär åtsittande byxor och kjolar. Hittills har överträdelserna resulterat i tillfälliga anhållanden men kvinnorna kan nu frihetsberövas i veckor. (Foto: Romeo Gacad / Getty Images)


Åtsittande byxor har förbjudits av lokala statstjänstemän i Indonesiens Acehprovins i ett försök att forma befolkningen efter regeringens religiösa ståndpunkter. Polisen delade också ut kjolar till kvinnorna så att deras klädsel skulle stämma överens med den muslimska traditionen.

Polisen i Aceprovinsen började nyligen arrestera kvinnor som bar åtsittande byxor och kjolar efter att en ny lag antagits som tvingar medborgarna att följa muslimska traditioner. Det delades ut 20 000 långa kjolar som kvinnorna ska ha på sig tills de hunnit anpassa sin garderob. Polisen tvingar inte kvinnorna att bli muslimer men kräver att de bär traditionella kläder, rapporterade Foxnews.com.

– Regeln [om åtsittande byxor] gäller endast muslimska invånare i västra Aceh. Vi vill inte tvinga det på icke-muslimer men ber dem att respektera oss, sade Ramli Mansur, chef för västra Acehdistriktet till Associated Press.

Klädselreglerna kommer att gälla permanent men razziorna nyligen ingår i två månaders kraftåtgärder för att få människorna att följa lagen. Lokala klädbutiker får inte längre sälja korta kjolar i butikerna men byxor kan fortfarande säljas.

Kvinnor som ertappas med att bära åtsittande byxor eller korta kjolar kan frihetsberövas i upp till några veckor för otillåten klädsel. De flesta av överträdelserna på sistone har resulterat i endast tillfälliga anhållanden, förutom att man fått byta kläder.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/36331/