Astronauter satte sin fot på Mars i Moskva


 

Tre astronauter som gör en simulerad rymdfärd till Mars landade på den röda planeten i Moskva den 14 februari.

Dessa “upptäcktsresande” är en del av den sex man starka besättningen i Mars500-projektet som har utarbetats av den Europeiska rymdorganisationen European Space Agency för att studera de psykologiska effekterna av den 520 dagar långa rymdfärden till Mars, enligt National Geographic.

De sex männen som frivilligt deltar i projektet har varit isolerade i åtta månader, sedan juni 2010. Det är tre ryssar, två européer och en kines

Ryssen Alexandr Smoleevskiy, italienaren Diego Urbina, och kinesen Wang Yue gick in i ett mörkt, sandfyllt rum på Institutet för biomedicinska problem i tre timmar den 14 februari. De tre hade tidigare den här månaden varit i en separat ”landningsfarkost”, rapporterade rymdorganisationen.

– Européer har i århundraden utforskat jorden, under ledning av människor som Columbus och Magellan. Idag när jag tittar på det här röda landskapet kan jag känna hur inspirerande det kommer att vara att få se det genom ögonen på den första människan som sätter sin fot på Mars, sade Diego Urbina.

Den konstgjorda planeten Mars finns hos Institutet för biomedicinska problem i Moskva, på våningen under den cylindriska modulen som inrymmer Mars500 besättningen.

 

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/world/mars-voyage-51303.html