"Artisterna är helt fantastiska"
Familjen Leiko, från vänster: Elina, Paulina 7 år och Alira 9 år. (Foto: Veronica Örfelth/ Epoch Times)


Tisdagens bejublade föreställning med Shen Yun – Divine Performing Arts – hade en mångkulturell publik. Förutom svenskar och kineser fanns där till exempel den lilla stockholmsfamiljen Leiko från Vitryssland och fillipinskan Georgi Savedra med sin Björn Isberg.

-Jag tyckte att det var jättebra! säger 9-åriga Alira Leiki. Solfjäderdansen var fin, när de gjorde såna där rörelser… och jag har lärt mig att säga ”Ni Hao!”

Mamma Elina Leiko har inte varit i Kina men tycker jättemycket om den kinesiska kulturen.

– Jag fick ett flygblad på stan, det såg så fint ut, jag ville gå och se. Jag tyckte om numret med havet och solfjädrarna.

Björn och Georgi bor i Stockholm. De såg affischerna om föreställningen Chinese Spectacular och tyckte att den verkade intressant. De gillar att resa och se olika kulturer och har många kinesiska vänner.

– Det är kul att förstå deras kultur lite bättre, säger Björn.

Fram till pausen tyckte han att Tang-trummorna var bäst.

– De var riktigt fina. Känslan av dem, musiken, det är svårt att förklara – kraftfullt!

– Produktionen, effekterna,
danserna, musiken, allt var fantastiskt… säger Georgi på engelska. Jag gillar kinesisk musik. Artisterna är helt fantastiska! Man får verkligen en känsla av Kina.

Shen Yun – Divine Performing Arts – gör ytterligare två framträdanden på Cirkus i Stockholm, 26 mars och en extrainsatt föreställning 3 april. 27 mars uppträder de på Konsert och Kongress i Linköping och 30, 31 mars i Tammerfors i Finland.


Georgi Savedra och Björn Isberg (Foto: Jan Jekielek/ Epoch Times)

Georgi Savedra och Björn Isberg (Foto: Jan Jekielek/ Epoch Times)