Artisten Sam Paris kände sig andligt berikad efter att ha sett showen Chinese Spectacular
Artisten Sam Paris vid "Spectacular" på Cirkus i Stockholm. (The Epoch Times)


Artisten Sam Paris har uppträtt på platser som Lido i Paris, vid Frankfurts årliga evenemang på ”gamla operan” och på Broadways Hudson Theater.

– Jag sjunger och dansar och min show är som på Lido. Ibland gör jag andra slags shower så jag har med olika former, såsom Motown-soundet [soundet som i sig blev en musikgenre]. Om det är ett klassiskt sammanhang då gör jag en klassisk show och om det är för mer unga så kan jag göra hip-hop. Det är olika ingredienser, mycket dans och mycket agerande på scen. Det är dessa slags uppträdanden som jag gör.

– Jag har levt i Sverige sedan min son föddes. Han är fyra år. Jag kom två månader innan han föddes och har bott här sedan dess. Innan dess så bodde jag i Paris och reste därifrån ut i världen för att uppträda.

Det var av en tillfällighet Sam fick höra talas om Divine Performing Arts Company och showen Chinese Spectacular. Han besökte Stockholms-operan för att bekanta sig med scenen för en bok han skriver och själva berättelsen inleds där. Utanför Operahuset delade några personer ut foldrar om Chinese Spectacular. Han tog en och gick vidare. Sedan stötte han på en kvinna som delade ut information om showen och förföljelsen av Falun Gong i Kina.

– Hon talade om otroliga saker, förfärande berättelser om vad som sker i Kina. Den förtryckande regimen, Falun Gong och om berövande av mänskliga inre organ. Jag häpnade, jag var chockerad. Jag växte upp i USA och man tror egentligen aldrig att något sådant sker, jag blev så upprörd av det jag fick höra.

Han sade själv [till kvinnan] att han var inom show business. Det slutade med att han blev så tagen av det han fick höra att han kände att han måste se showen.

– Det var så jag fick reda på om showen. Jag funderade på hur jag själv skulle kunna ge något till det.

Utan att tveka sade han vidare:

– Jag ska hitta ett sätt att kunna ge något till denna show. Jag vet inte om man kan det men på ett eller annat sätt så skulle jag vilja bidra med något, mer än att bara stödja ”er sak”. 

– Showen ”tog mig helt” för detta är inte bara en show som underhåller en, utan en show som gör att man känner sig andligt berikad. Jag blev berörd inombords. Det återkommer genom föreställningen. Jag blev verkligen överraskad över den andliga nivån och den artistiska nivån. Jag är jätteimponerad över tekniken, disciplinen och exaktheten hos dansarna. Du vet, hur fantastiska Lido-dansarna än är så är de ibland ”lite överallt”. Men i denna show var dansarna ”som en”, unisont och i samklang, eller hur? Jag blev förvånad. Detta skulle alla få reda på!

Sam Paris sade vidare:

– Dräkterna var strålande, jag skulle vilja ha några sådana i mina shower!

Värdarna var inte till så värst mycket hjälp för honom eftersom han varken förstår svenska eller kinesiska. Han tyckte ändå att de var ”utmärkta, mycket älskvärda, och mycket intressanta”. Han minns två ord som sjöngs; ”Dafa Hao” [Dafa är bra].

– Jag kommer ihåg det… men ja… det var en fantastisk show!

– Strålande, bravo! Bra gjort! Kom tillbaka så många gånger som möjligt. Jag tyckte verkligen om showen.

Översatt från version