Årets vinnare i NTDTV:s sångtävling
Ming Hong (till höger) vann guldpriset och Qian Long fick silver. Här firar de med ett spontant utbrott av "O Sole Mio". (Foto: Epoch Times)


Efter att någon i publiken utropat ”sjung en sång” bröt guld- och silverpristagarna ut i “O Sole Mio”, till publikens stora förtjusning försökte de utmärka sig över varandra med allt högre och ljudligare toner.

Vid den andra omgången av NTDTV:s ”International Chinese Vocal Competition” tillkännagavs vinnarna under en glamorös prisutdelning den 11 augusti. Kvällen startade med en galaföreställning av Divine Performing Arts vid State Theater New Jersey i Brunswick. Den avslutande delen hölls i New York’s Town Hall Foundation för de 23 sångarna som klarat sig till final.

Det högsta priset för kvinnliga sångerskor gick till koloratur sopranen Yu Xing Hong som studerar på Tonghai University i Taizhou, Kina. Hon imponerade på domarna med sin extraordinära tekniska skicklighet genom sitt framförande av Ravel’s ”Le Feu” från ”L’Enfant et les Sortileges.” Hon bemästrar de svåra skalorna klingade som muntra silverklockor. Hon visade sig dessutom ha stor talang som aktris.

– Jag är verkligen glad!
Tävlingen har varit en mycket speciell upplevelse, sade Hong efter prisutdelningen. Det var hennes första större tävling och hade inte förväntat sig ha en sådan framgång. Titeln hon fick betyder mycket för henne:

– Detta uppmuntrar mig mycket!

Tre tenorer vann medalj i bel canto kategorin. Var och en sjöng ett kinesiskt stycke enligt regelverket och dessutom en klassisk italiensk favorit som till exempel ”Nessun Dorma” från Puccinis ”Turandot” för att visa sina kraftfulla stämmor.

Guldet gick, liksom förra året till Ming Hong från USA som imponerade med sin förmåga även i år.

Både deltagare och publik ansåg tävlingen vara en stor succe och vinnarna firades med rungande applåder.

Sopranen Meng-Han Wu från Taiwan kommenterade:

– Kvaliteten hos sångarna är väldigt hög. Bland sopranerna var det väldigt svårt för juryn att bestämma vem som var bäst. De höll alla en mycket hög standard; därför är jag inte ledsen över att jag inte gick till final. Jag hoppas att fler kommer delta i denna tävling i framtiden. Om mina planer faller väl ut kommer jag att komma tillbaka nästa år igen.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/arts-entertainment/vocal-competition-2596.html