Andra generationens kineser ser sina rötter i showen
Choi Fun Tsui, maken Tommy och de båda döttrarna var nöjda efter föreställningen. (Foto: Pirjo Svensson)


Shen Yun Performing Arts har haft föreställningar på två platser i Sverige, i Stockholm och Linköping. Även i Göteborg har showen skapat mycket intresse. Därför fanns bland publiken många långväga resenärer på lördagseftermiddagens föreställning.

En av dem var kinesiskan Choi Fun Tsui som kom med hela familjen. De bor i Göteborg och Tsui Fun har bott i Sverige i tjugosju år. Idag fick hon få se en unik föreställning med traditionell kinesisk kultur.

– Jag växte upp i Kina och där gick jag i skolan. Mina rötter finns där. Det är riktig traditionell kinesisk kultur som visas i föreställningen, man kan inte se samma sak i Kina. Det här kan man bara se i Sverige, i Europa, inte i Kina, det tror jag inte.

Vad Tsui Fun säger stämmer, för Shen Yun Performing Arts är förbjudna att uppträda i Kina, och dessutom har Kinas ambassader försökt stoppa showen även i Europa. Detta beror på att Shen Yun tar fram den gamla traditionella kulturen som kommunistpartiet har gjort sitt bästa för att radera ut.

Det här är gammal kultur och det känner ungdomarna inte till och det tycker jag är synd. Jag har aldrig sett något liknande när jag var liten och nu efter så många år i Sverige får jag se detta. Det var underbart.

Tsui Fun är mycket nöjd med att ha tagit sina barn till showen.

– Jag är mycket tacksam mot de kinesiska artisterna som också nu visat den gamla kulturen för mina barn, säger Choi Fun Tsui.

Den trettonåriga dottern Amy tyckte att föreställningen var jättefin och storasyster Nina säger:

– Ja, det var jättebra och det var annorlunda mot vad man brukar se. Det var jättehäftigt.

I legenderna som visas i föreställningen visas att man bör vara en god människa. Vad tycker dagens ungdomar om det?

– Det är faktiskt sant, säger Amy.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts. Shen Yun  Performing Arts reser nu vidare till Berlin i Tyskland, där de uppträder den 23-25  mars. Nästa etapp därefter blir Polen 27-28 mars. För mer information besök