'Älskade blandningen av gammalt och nytt'
Penny Pray från Westfield, New Yersey på Divine Performing Arts föreställning den 10 augusti. (Foto: Cary Dunst/ Epoch Times)


”Chinese Spectacular” som framfördes av Divine Performing Arts Dance Company på Stadsteatern i New Brunswick, New Jersey den 10 augusti, var mycket uppskattad av både kineser och västerlänningar. Människor kom ända från Indien för att se den här föreställningen.

Pas Brattan pensionär från sitt tidigare arbete som direktör för ett telebolag i Indien tyckte det var svårt att välja ut ett särskilt favorit nummer ur föreställningen, han säger:

-Jag tyckte verkligen om alla, men om jag måste välja en favorit, så blir det nog ”solfjädernumret (Lightness & Grace)”. Det här är mitt första möte med kinesisk kultur och jag hoppas att jag kommer möta den många gånger igen.

Verity Haggan var förvånad:

-Fantastiskt! Allt var mycket vackert, framträdandena var också upplysande!

Lakeya, som är statsanställd, sade:
-Vackert! Så många färger. Jag har varit intresserad av kinesisk kultur sedan jag började studera kinesiska och detta var verkligen fantastiskt.

Penny Pray från Westfield i New Jersey sade:

-Jag tycker att det är underbart. De har verkligen en annorlunda kultur som de visar upp och det är verkligen bra att de framträder här i New Brunswick. Vi älskade trummorna, dansen och fridfullheten som infann sig när statyerna blev levande. Och jag älskade kostymerna, och blandningen av gammalt och nytt. Jag förstår inte riktigt historien bakom, men jag gillade den teatraliska kvaliteten.

Responsen från några barn var kortfattad, men uttryckte ändå deras känsla och åsikt om föreställningen. Shantelle 7, Shamirah 5 och Kayla 5, uttryckte sin åsikt om föreställningen med ett enda ord: 

-FINT!

Ted Dilorio, som är lärare, kom med vännen Amy Mach. De hade låtit ödet föra dem hit. Amy började med att tala om att det var den bästa föreställning hon någonsin sett. Ted nickade instämmande och sade:

-Det är rätt lustigt faktiskt, vi fick höra talas om föreställningen när vi var ute och handlade i går. Det var en kvinna som marknadsförde den med hjälp av en tv, där hon visade klipp från en tidigare föreställning. Efter att vi sett det, tänkte vi, ”Varför inte?” Det var i sista minuten, men vi är verkligen glada över att vi kom!

Översatt och bearbetad från: 
http://en.epochtimes.com/n2/arts-entertainment/loved-the-blending-of-modern-and-ancient-2510.html