Akvarellkonstnär från Australien: "Mycket inspirerande!"
Grant såg Shen Yun på Toowoomba Empire Theatre tillsammans med sin mor. (Foto: Shar Adams/The Epoch Times)


Det var blött och dimmigt i Toowoomba, Queenslands mest kända stad för blommor, när akvarellkonstnären Grant såg Shen Yun den 13 april på Toowoombas Empire Theatre.

Det regniga vädret, som var ett välkomnande inslag för den av torka drabbade landsbygden, kunde inte hålla de två teaterbesökarna borta.

– Allt var härligt. Jag är så glad att vi är här, sade Grants mor Barbara.

Grant som är professionell akvarellkonstnär inspirerades av Shen Yun och lade särskild märke till färgerna.

– Jag tycker att färgerna är magiska ur en konstnärlig synvinkel. Jag uppskattade bakgrundprojektionen och hur dansgruppen var koordinerad. Mycket inspirerande!

– En konstnär tittar på färger och tänker genast på hur de målats och det hände för mig i ikväll.

– Jag älskar formgivningen, kontinuiteten i dansen. Den visar sig ända ned till skorna som de har på sig. Allt är väl uttänkt.

Hon sade att den kinesiska kulturen är mycket gammal.

– Den bör defintivt återupplivas och inte glömmas bort.

– Jag insåg inte att de höll på att förlora sin egen kultur [i Kina], så jag antar att vi förmodligen är privilegierade som fick se detta ikväll. Det är något man aldrig borde förlora. Så det är skönt att veta att de försöker återuppliva den genom scenkonsten.

– Om detta [den traditionella kinesiska kulturen] är lika bra som den idag [i Shen Yuns uppsättning] så måste det ha varit ganska bra på den tiden.

Hon tillade att man ”inte bör missa Shen Yun”.

– Den har allt, den har dans, skådespel, all denna färgrikhet och konst. Den har opera, så den har många aspekter i ett.

– Jag tycker exakt som min dotter. Allt är utmärkt. Berättelsen om den lilla flickan var mycket, jag skulle inte säga hjärtevärmande, utan mer hjärtskärande kanske. Den var vacker, menade Barbara.

Liksom sin dotter njöt hon av Shen Yuns mångsidighet.

– Jag tycker att allt var underbart och jag älskade berättelserna. Jag tycker att det är mycket intressant för oss att själv tolka dem. De har gjorts mycket vackert.

– Jag kan inte berömma den tillräckligt mycket, avslutade Barbara.

Epoch Times är stolta sponsorer av Shen Yun Performing Arts 2009 års världsturné. Mer information finns på hemsidan: shenyunperformingarts.org

Översatt från:  http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15266