”Aktörerna och dansarna var väldigt bra på att uttrycka känslor”
Tv-reportern Sascha Yang Lauridsen tyckte att aktörerna i Shen Yun gav berättelserna liv. (Foto: NTDTV)


– Det var hänförande. Jag har aldrig sett något liknande. Det var så vackert, musiken och alla färgerna gjorde verkligen intryck på mig.

Så sade 25-åriga Sascha Yang Lauridsen, reporter på danska TV2, efter att hon hade sett Shen Yun performing Arts i Århus på fredagen

Ett av numren, Wu Song kämpar mot tigern, bygger på en klassisk kinesisk berättelse om en människoätande tiger som angriper en liten kinesisk by. Efter att en bybo dödats tar den starke Wu Song upp kampen med besten.

– Jag tycker om numret med tigern på grund av skådespeleriet. Det finns en berättelse i numret och jag tyckte om att kunna följa med i den. Det var väldigt underhållande när hjälten nedlade tigern och firade det.

Sascha Yang Lauridsen tyckte att showen hade allt, även på detaljnivå.

– Det var musiken, det var framförandet och alla kostymerna och färgerna. Det grep verkligen tag i alla ens sinnen. Det var inte som att bara se en film.

Hon imponerades också av Falun Dafa som fanns med i föreställningen. Falun Dafa, även benämnt Falun Gong, är förföljt i Kina sedan 1999. Flera tusen utövare har dödats av tortyr i fängelser och arbetsläger i en våldskampanj som startades av tidigare kinesiske ledaren Jiang Zemin.

– Det var inte bara folkliga berättelser eller estetik. Det var också nutida politiska frågor. Det är viktigt att skicka den typen av budskap. Det är det som gör det till konst, tycker jag.

Hon tyckte, att döma av applåderna och skratten, att den danska publiken verkade uppskatta föreställningen.

– Ja, det är rätt tydligt. Aktörerna och dansarna var väldigt bra på att uttrycka känslor så att jag förstod berättelserna.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun performing Arts.