Aktörer inom eventbranschen belönas med Narren-priset


Varje år delar Svenska EventAkademin ut Narren-priset till aktörer inom eventbranchen. Igår, 26 februari, delades priset ut på Wallmans salonger i Malmö, där 12 av 49 nominerade tog emot sitt pris.

– Konkurrensen om Narren-priset hårdnar mer och mer, säger EventAkademins ständige sekreterare, Håkan Sterner, i ett pressmeddelande.

– För varje år får vi in fler och fler förslag på Narrenpristagare från alla delar av den växande eventbranschen.

Det är viktigt att lyfta fram de personer som förtjänat priset, tycker Håkan Sterner.

Narren är Svenska EventAkademins symbol för en ”sanningssägare” och är den som i skydd av sin roll belyser det som inte bara bör uttalas utan också åtgärdas.

Narrenprisets kategorier innefattar bland annat årets eventproducent, årets publika event och årets programledare. Priset för årets branschutvecklare gick till Bert Karlsson. I nomineringen nämndes Bert Karlssons förmåga att ständigt hitta nya folkkära artister och sättet att hänga med i de pågående trenderna, som till exempel Melodifestivalen.

Priset för årets talare fick bröderna Fredrik och Teo Härén. Nomineringen löd: ”Teo och Fredrik har utsetts till Årets Talare därför att de under sina kreativitetsföreläsningar inspirerat hundratusentals människor över hela landet att våga tänka annorlunda. De har talat för breda grupper; från ledningsgrupper till gymnasieelever, från små grupper till tusentals, från reklambyråer till sjuksköterskor, från scouterna till IBM. De brinner för att förmedla budskapet om värdet i att utveckla sin kreativitet. De får svenska folket att våga lite mer.”

Svenska EventAkademins mål är att fungera som en plattform för dialog mellan aktörerna i den relativt unga eventbranschen. Förhoppningen är att detta ska leda till utveckling och lönsamhet inom branschen och för branschens kunder.