Affärsman i Chinatown i New York: Falun Gong representerar den sanna naturen i Kina
Hu Ping, kristen affärsman i Chinatown i New York, ger en intervju till Epoch Times. (The Epoch Times)


I ett försök att avslöja det kinesiska kommunistpartiets (KKP) pågående förföljelse av den andliga metoden Falun Gong samlades den 20 juli utövare från hela världen på Main Street i Flushing, New York. Utövarna visade upp banderoller och affischer samt delade ut flygblad och Epoch Times-tidningar. KKP har den senaste tiden fokuserat på Flushing i sina ansträngningar att förfölja Falun Gong. Utövarna formade en lång mur av människor för att vädja till människors känsla för rättvisa och samvete beträffande den pågående förföljelsen. Hu Ping, affärsman i Flushing, sade i en intervju med Epoch Times att han ser Falun Gong som ett hopp för Kina och att Falun Gong-utövarnas uthållighet representerar den sanna naturen för det kinesiska folket.

Hu kommer ursprungligen från Shanghai där han jobbat med export. För tre år sedan flyttade han till USA. Under de senaste två månaderna har han bevittnat våldsamma attacker mot Falun Gong-utövare i Flushing – attacker som uppviglats av KKP.

– Attackerna mot Falun Gong visar att KKP nästan har kommit till slutet. För att avleda folks uppmärksamhet från partiets egna problem har man till och med använt jordbävningen i Sichuan för att sprida lögner om Falun Gong, sade Hu

Hu har märkt att vissa
människor har svårt att tro att KKP är så ondskefullt och lumpet så som det beskrevs på många av de affischer som visades upp den 20 juli.

– Jag kommer från Fastlandskina och har bevittnat många olika slags förföljelser. Jag tror att det Falun Gong säger är sant och tror absolut att förföljelsen existerar. Än mer tror jag på det efter den 17 maj då jag personligen såg hur KKP:s människor attackerade Falun Gong här i Flushing i New York, sade Hu.

Till och med i USA, detta frihetens land, vågar de öppet förfölja Falun Gong utan att bekymra sig, för att inte tala om hur det är i Kina. Kina har en väldigt stark statsapparat. Det finns inga gränser för hur allvarlig förföljelsen kan vara i Kina, fortsatte Hu.

Hu är kristen och säger att
hans tro är väldigt annorlunda jämfört med Falun Gong. Han beundrar dock andan i Falun Gong och menar att denna slags anda är hoppet för det framtida Kina.

– Många av de religioner som förföljs i Kina har inte Falun Gongs hängivenhet, uthållighet och sammanhållande kraft. Många grupper faller ofta i oordning efter att de förföljts av KKP. Det är bara Falun Gong som blir starkare och starkare. De kämpar inte tillbaka efter att de blivit slagna eller svurna åt, utan följer sanning, godhet och tålamod, sade Hu.

– Falun Gongs anda representerar den sanna naturen hos det kinesiska folket. Jag tror att Falun Gong kommer att besegra KKP, sade Hu.

Under intervjun med Hu delade två ligister som KKP lejt ut material som förtalar Falun Gong. Hu kände igen dem.

– De där ansiktena är bekanta. De här människorna är ligister. Kanske har de inte tänkt igenom saker och ting och därför kan de utnyttjas av KKP. Kanske har de blivit alltför indränkta av KKP:s partikultur och saknar förmåga att frigöra sig, sade Hu.

Hu är bekymrad över KKP:s internationella politiska ansträngningar.

– I våras var den olympiska elden i USA och Kanada. Vart den än kom blev den omgärdad av en ocean av röda flaggor, vilket visar att KKP:s politiska makt sträcker sig utanför Kina till fria nationer såsom Kanada och USA, sade Hu.

Hu tror att de kineser som närvarade vid de här händelserna till stöd för den kinesiska regimen samtliga fick betalt av KKP.

– USA är angeläget om att göra affärer med Kina och vill inte förolämpa den kinesiska regimen genom att tala om övergreppen på de mänskliga rättigheterna. Den gradvisa uppbyggnaden av KKP:s politiska makt i USA har till stor del ignorerats. USA federala regering har inte gjort mycket för att stoppa KKP:s mobbar från att attackera Falun Gong-utövare i Flushing, sade Hu.

Hu menar att stadsfullmäktigeledamoten John Liu i New York och lagstiftaren Ellen Young troligen har mutats av KKP, eftersom Liu och Young inte såg till att USA:s federala regering omedelbart vidtog åtgärder mot KKP. Hu tycker synd om de båda folkvalda tjänstemännen. Han varnar USA för att underskatta KKP:s förmåga att infiltrera det amerikanska politiska systemet.

– Många barn till KKP-tjänstemän
köper hus här i USA utan några problem. Varifrån kommer pengarna? De kommer från de hårt arbetande medborgarna i Kina som statstjänstemännen utnyttjar och kramar resurserna ur, sade Hu.

Hu påpekade att han känner till ett antal högt rankade tjänstemän som har bosatt sig i Kanada, Australien och USA tillsammans med sina fruar och barn.

– De är kinesiska tjänstemän, men har inget förtroende för sin egen regim. Faktum är att de i sina hjärtan tydligt känner att KKP:s dagar är räknade, sade Hu.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/opinion/falun-gong-true-character-of-china-1772.html